Energi-blogger om næste årti: »Modstanden mod elledninger stilner af«
Vi kigger mod en fremtid, hvor elnettet er under voldsom udbygning, og vandkraft-reservoirerne i Norge er bygget om til pumpekraftværker, lyder det fra Ingeniørens energi-blogger, Kaare Sandholt, som vi har bedt give sit bud på udviklingen frem mod 2030.
Vinder af VIDENSKABENS TOP 5: Hydrogen og methanol uden energifrås
Ved at erstatte en energislugende metode med elektrisk opvarmning har Haldor Topsøe i samarbejde med forskere taget et afgørende skridt mod elektrificeringen af den kemiske industri. Det er efter Ingeniørens opfattelse årets største danske forskningsresultat.
Her er de teknologier, der (måske) skal redde os fra klimakrisen
Vi skal have fjernet CO2 fa atmosfæren. Her er en række bud på, hvordan vi gør.
Kronik: Skovene er nøglen til klima og biodiversitet
Morten Pedersen, afdelingschef, Danmarks Naturfredningsforening Illustration: Danmarks Naturfredningsforening Vi har to store udfordringer. En klimakrise og en biodiversitetskrise. Begge skal lø…
Leder: Utilstedeligt, at en styrelse evaluerer sin egen bredbåndspulje
For et par uger siden kritiserede vi på denne plads Aarhus Universitet for at frikende sig selv. Universitetet havde sat sin egen ledelse til at undersøge, om der var andre tilfælde end den omst…
Datacentret: Helt eller skurk i den grønne omstilling?
Klumme: Det er på tide, at vi ændrer skurke-fortællingen om datacentrene som skurke i den grønne omstilling på grund af deres høje energiforbrug. Men selv om datacentre bruger enorme mængder energi, er de også nøglerne til klima-forbedringer.
Professor vurderer: Holder disse påstande om klimaet?
En af verdens førende klimaforskere kommer med sit bud på, om forskellige klimapåstande holder vand.
Klimamyter: Hvad er rent faktisk sandt om klimaforandringerne?
En af verdens førende klimaforskere afgør, om klimamyterne holder vand.
Spørg Fagfolket: Skal vanddampe i supermarkedet få os til at dufte frugten bedre?
En læser troede, at befugtningsanlæg i supermarkedet var der, så frugt og grønt holdt sig bedre, men har nu hørt, at det er et trick for at sprede duften af frugt. Coop er blevet forelagt spørgsmålet.
Dansker har udviklet verdens mest brudsikre glas
Strukturen i glas er svær at forstå, fordi atomerne ikke sidder på rad og række. Glasforsker Morten Mattrup Smedskjær modtog i dag Grundfos-prisen for sit arbejde med glasmysteriet.
Leder: Kom så med de ‘upopulære’ beslutninger
77 dage. Så længe har den socialdemokratiske regering nu siddet ved magten. 77 dage er ikke længe, men det er længe nok til, at vi snart kan forvente et udspil til en reel reform af klima- og e…
Danskernes nye biler bliver stadig mere sorte
De små biler bliver fravalgt af danskerne, mens salget af SUV'er er steget markant de seneste år. Det samme gælder resten af Europa.
Energistyrelsen: Transportens tørst efter fossile brændstoffer stort set uændret i 2030
Styrelsen sender i sin nyeste fremskrivning langt flere elbiler på vejene de næste 10 år. Alligevel vil transportsektoren være største drivhusgasudleder til den tid.
Ugens debat: Forkerte tal eller ej – hvorfor dog genanvende plast?
Ingeniørens forside i sidste uge fortalte, at Danmarks største affaldsselskab, Vestforbrænding, i årevis har hævdet at genanvende 75 pct. af borgernes plastaffald, på trods af at det reelle tal er omkring 30 pct. Historien trak overskrifter i mange andre medier og fik også læserne på ing.dk på banen – primært med kritik af genanvendelsen i sig selv.
Ny fremskrivning dokumenterer, at Danmark er milevidt fra regeringens klimamål
Danmark mangler at skære 24 procent af sin CO2-udledning, 17 mio. tons om året, hvis den nye regering skal opfylde målsætningen for 2030, og når det gælder transport og landbrug svigter vi foreløbig vores EU-forpligtelser.