Byggeriet er en klimasviner: Nyudviklet dansk cement kan spare store mængder CO2
Men grøn cement er ikke en løsning i sig selv, siger professor, som revser politikere for manglende handling.
Leder: Symbolpolitik gør mere skade end gavn for klimaet
‘EU godkender import af amerikanske sojabønner til biodiesel’. Det var en af de overskrifter, som vi, der har fulgt klimadebatten i en årrække, lige skulle læse mere end en enkelt g…
Kronik: Stil strengere krav om bæredygtigt byggeri
Ib Enevoldsen er formand for FRI (Foreningen af Rådgivende Ingeniører) og adm. direktør for Rambøll Danmark, og Henrik Garver er direktør for FRI Illustration: Privatfoto Vi skal …
Kronik: Rensning løser ikke problemerne med pesticider i drikkevand
Jens Andersen er tidligere planchef i Hofor, Erik Arvin er professor emeritus, DTU Miljø, og Søren Lind er tidligere laboratoriechef i Hofor Illus.: Privatfotos I de seneste par år …
Byggeriets nye bæredygtighedsklasse er klar: Branchen tripper, men ministeren tøver
Udkastet til en frivillig bæredygtighedsklasse for byggeri ligger klar i Ole Birk Olesens skuffe. En samlet byggebranche ønsker den offentliggjort hurtigst muligt, men ministeren tøver.
Skal du ud og shoppe? Sådan gør du din garderobe miljøvenlig
Dit tøj er en stor klimasynder, men der er heldigvis enkle tiltag, der kan hjælpe dig med at mindske dit CO2-aftryk.
Opvarmningen af verdenshavene bliver mere og mere ekstrem
Verdenshavene opsuger over 90 procent af varmen fra den globale opvarmning. Svarende til flere atombomber i sekundet.
Sejlskibe skal fragte Renault-biler over atlanten
Den franske virksomhed Neoline vil oprette sørute mellem Europa og USA, som skal betjenes af skibe med sejl som primær drivkraft. I november kunne virksomheden så præsentere sin første kunde: den franske bilproducent Renault.
Kronik: Genopliv de danske fragtskibe
Hans Elfelt Bonnesen er journalist og forfatter Illustration: Privatfoto Under mine ferieophold på Nordsamsø går jeg ofte ned til havskrænten. Den ligger 200 meter fra sommerhuset,…
Solcelleejere får grønt lys til at slæbe minister i retten
Solcelleejerne i foreningen Denfo har fået anerkendt søgsmålskompetence i en sag om, hvordan solcellerejerne bliver betalt for deres strøm.
Bliver 2019 året, hvor byggeriet begynder at tage bæredygtighed seriøst?
Den største klimapåvirkning fra nyt byggeri skyldes produktion af byggematerialer, selve byggefasen og nedrivningen. De danske politikere vil imidlertid ikke stille krav om at minimere påvirkningen – men flere private bygherrer vil ikke længere acceptere den blinde plet.
Nu skal 85.000 solcelleejere afregnes efter omstridt model
En ny afregningsmetode vil forringe vilkårene for de solcelleejere, der indtil nu er blevet årsafregnet. Retssag på vej.
Dansk Byggeri: Nye energimærker er fint men ikke nok
Regeringens planer for at mindske antallet af fejlagtige energimærker og gøre dem mere brugbare får ros fra entreprenørerne. Men det er bare ikke nok til at få renoveringstakten op på det nødvendige niveau.
Energimærke-fejl skal fanges af it-system
Det udskældte energimærke bliver til tre og samkøring af data skal fange mange af de fejl, der i dag plager energimærkningsordningen for bygninger, lyder fra regeringen.
IoT-sensorer løber hurtigt tør for strøm
Det er ikke sådan bare lige til at etablere et trådløst netværk af sensorer til optimering af bygningsdrift. For sensorernes batterier har langt kortere levetid end forventet.