Her er læsernes spørgsmål til klimaministeren
Efter en livlig debat har redaktionen valgt at sende 19 af læsernes spørgsmål videre til den nye klimaminister.
Polen vil væk fra kul - men det kræver en omvej: »Vores vej fra sort til grøn går via gas«
Der er ingen beregninger, der tyder på, at Baltic Pipe vil gavne den overordnede CO2-udledning ved at transportere 10 milliarder kubikmeter fossil gas gennem Danmark til Polen. Alligevel er det en klimamæssigt fornuftig løsning, lyder det fra ambassadøren.
Om sommeren har solcellerne på Svalbard højere virkningsgrad end i Sydeuropa
Snedækkede fjeldsider og kold luft gør, at solcellerne på Svalbard gør solcellerne effektive selv i en lufthavn i Arktis.
Endelig virker CO2-kvoterne: Forurening er blevet så dyr, at kulkraften går på standby
Prisen for at få lov til at udlede CO2 i Europa er steget så meget, at kulkraft er blevet en underskudsforretning, og udslippet rasler ned.
Stop for nye biler og kraftværker: Kloden vil stadig få hedetur
Hvis hele verden straks holdt op med at bygge nye kraftværker og biler, ville menneskeheden stadig udlede så meget CO2, at temperaturen stiger mere end Paris-aftalens mål.
Kronik: Sæt bindende mål for energirenovering
Katrine Bjerre M. Eriksen er direktør for Synergi, og Christian Niepoort er direktør for PKA’s energifond, SustainSolutions Illustration: Privatfoto En ny klimafond med 1 mia. kr. …
Syv ud af ti solcelleejere er tilfredse med deres anlæg
Ønsket om at spare el og blive selvforsynende med energi er de vigtigste grunde til, at folk investerer i solcelleanlæg. Klimahensyn kommer på en fjerdeplads, konkluderer ny undersøgelse.
Den danske transport er sort som kul, og det er kun blevet værre
Ét klimaemne har – med undtagelse af elbiler – været helt fraværende i valgkampen: Transporten. Netop bilernes udslip stiger ellers modsat samtlige andre sektorers, og i de seneste år har politikerne sørget for, at vi belaster klimaet endnu mere.
»Dieselgate-efterspil var pinligt, men vi gjorde det sværere at snyde«
Christel Schaldemose sad med ved bordet, da EU-parlamentarikerne hudflettede industri, medlemslande og kommission om fusk med diesel-udstødning. Hun har krummet tæer undervejs, men insisterer på, at parlamentet i den slags sager spiller en vigtig rolle.
Danmark ‘outsourcer’ CO2-udledning: Kun halvdelen af besparelserne bliver til virkelighed
Hver gang danske borgere og virksomheder sparer et ton CO2, bliver udledningen af ca. 500 kg i virkeligheden ‘outsourcet’ til udlandet. Danske afgifter kan blandt andet være årsagerne, vurderer Det Økonomiske Råd.
Spørg Fagfolket: Kan vi redde klimaet med spejle i rummet og aerosoler i atmosfæren?
En læser vil gerne vide, om vi kan nå at redde Jorden, hvis vi bruger geoengineering? Lektor på DTU Kemiteknik vurderer muligheden.
Datacentre i Danmark kan koste borgerne 400 millioner kroner årligt fra 2030
Datacentre til Google, Apple og Facebook risikerer at øge Danmarks samlede elforbrug med 17 pct. inden 2030, hvilket kan koste staten dyrt.
Ny model bekræfter: Naturlige hændelser kan ikke forklare klimaforandringerne
Den første komplette model for de seneste tre millioner års naturlige klimaprocesser sætter en stor streg under, at vi er på vej ind i ukendt terræn.
Klimaforsker anmelder storslået naturserie: Alle kan lære noget af den
Ny naturserie skildrer et paradis, der forsvinder mellem hænderne på os.
Nyt pyrolyseanlæg i Nyborg skal genanvende 30.000 dæk om året
Svensk pyrolyseteknologi skal genvinde 9.000 ton Carbon Black om året fra importerede, udtjente bildæk i et kommende, selvforsynende anlæg i Nyborg til 300 millioner kroner.