PODCAST: Bremsede mundkurv til Bohr virkelig atomkraft i Danmark?
Efter Anden Verdenskrig forbød amerikanerne Niels Bohr at tale om deres atombombeprojekt. Ifølge en ny DR-serie er det grunden til, at vi aldrig fik atomkraft herhjemme. Det undersøger vi i ugens Transformator.
Danskere leverer schweizer-kniv af en træningsmaskine til privat rumstation
En træningsmaskine, der kombinerer roning, tovtrækning, cykling og styrkeøvelser, er blandt de maskiner, som Danish Aerospace Company skal levere til den første kommercielle rumstation.
Apple-stifter vil forhindre, at verdensrummet drukner i skrot
For meget rumskrot kan skabe store problemer for internet og telefoni.
Mød manden bag EU’s svar på NASA: ‘Det er afgørende, at EU er med i fremtidens rumkapløb’
44-årige Rodrigo de Costa kæmper for, at EU bliver førende på rumteknologi.
Techtopia #195: Astro-Sheila vil være den første dansker på Månen
Det tyder på, at den første dansker på Månen bliver en kvinde.
Europæisk rumorganisation vil installere internet og GPS på Månen
Det bliver private virksomheder, der skal stå for netværket.
Forskere finder kilden til solstorme
Forskningsresultater indikerer, at de stærkt ladede partikler i en solstorm stammer fra plasma, der er blevet holdt nede i Solens atmosfære af stærke magnetfelter.
Fremtidens rum-internet runder milepæl: Leverer nu lynhurtige (og ret dyre) hastigheder
Onsdag opsendes satellit nummer 1.000 i SpaceXs rum-internet Starlink.
EU kaster sig ind i kampen om nye satellitter til bredbånd
EU-Kommissionen vil være uafhængige af den teknologiske krig mellem Kina og USA. Europa bør derfor have eget netværk af satellitter til bredbånd i yderområder og som platform for kvantebaseret kryptering.
Tysk månemission genstartet: Stadig langt til lift-off
En konkurs og flere ejerskift har forsinket tyske PTS’ plan om at sende to rovers og et 4G-netværk til månen. Virksomhedens oprindelige stiftere har nu overtaget ejerskabet igen. Selvom projektet er blevet udskudt ad flere omgange, er Berlin-virksomheden stadig den europæiske virksomhed der er tættest på at gennemføre en privat månemission.
Brexit: Aftaler om forskning, data og satellitter blafrer i vinden
Storbritannien og EU får rygende travlt i løbet af 2020, hvor en række aftaler om forskningsmidler, roamingpriser, satellitsystemer og dataregler skal forhandles på plads.
Den magnetiske nordpol på hastig rejse mod Sibirien
Ny rapport viser, at den magnetiske nordpol - der har afgørende betydning for navigation - bevæger sig hurtigere end tidligere antaget. Men der er tegn på opbremsning og måske en polvending.
Er magnetisk påvirkning af vand nøglen til en ny biologi?
Danske målinger af Jordens magnetfelt kan være med til at afgøre, om vand kan lagre energi. En kontroversiel påstand, som kan tænkes at revolutionere biologien.
Storbritannien ude af Galileo: Står uden navigationsatellitter om få måneder
Premierminister Theresa May smækker med døren og forlader forhandlinger om at lade Storbritannien forblive i det europæiske satellitprogram Galileo. Nu vil briterne bygge deres eget navigationssystem efter have brugt over 10 milliarder kroner på Galileo.
Nye radiodøde laboratorier skal teste satellit-antenner og 5G
DTU investerer i nyt elektromagnetisk testcenter med flere nye radiodøde laboratorier. Her kan man simulere betingelserne i rummet og teste mikrobølgeteknologier til brug i 5G-telefoner.