Bøf eller bønnesalat: Hvorfra får du det bedste protein?
Proteiner fra et grønt måltid mætter ifølge en ny undersøgelse lige så godt som proteiner fra kød.
Smider du mad ud for tidligt? Mange har ikke styr på holdbarhedsdatoer
Forvirring omkring datomærker giver madspild, viser amerikansk undersøgelse. Vi oplever det også i Danmark, siger ekspert.
Leder: Symbolpolitik gør mere skade end gavn for klimaet
‘EU godkender import af amerikanske sojabønner til biodiesel’. Det var en af de overskrifter, som vi, der har fulgt klimadebatten i en årrække, lige skulle læse mere end en enkelt g…
IBM: Fem teknologier vil ændre landbruget på fem år
Digitale tvillinger, sensorer og mikrobe-analyser er nogle af de teknologier som vil ændre landbruget radikalt over de næste fem år.
Landbruget har leveret under én procent af de lovede kvælstof-reduktioner
»Vildt lidt,« siger professor om, at landbruget kun har sænket udslippet af kvælstof med 12 ton med frivillige tiltag. Målet var 1.450 ton i dag og 2.907 ton i 2021.
Vandmiljø-rapport: Alle andre faktorer end kvælstof har kun minimal betydning
Forskere blev sat til at undersøge, om andre forhold end næringsstoffer, som hovedsageligt kommer fra landbruget, er med til at give dårligt vandmiljø. Allerede efter den indledende rapport vurderer professor, at det kun i minimalt omfang er tilfældet på nationalt plan.
Landbrug og naturvenner vil skære 10 pct. af landbrugets CO2-udledning
Udtagning af 100.000 ha landbrugsjord og en moderniseret ammoniakindsats skal reducere udledning fra landbruget med 1 mio. ton CO2 i et nyt, fælles udspil til politikerne. Omkostningen ved planen er i milliardstørrelsen.
Minister vil forbyde alle fluorstoffer i mademballage
Et endeligt opgør med giftige fluorstoffer i vores mademballage kan være på vej. Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen undersøger mulighederne for et nationalt forbud, der kan træde i kraft i 2020.
Skal du ud og shoppe? Sådan gør du din garderobe miljøvenlig
Dit tøj er en stor klimasynder, men der er heldigvis enkle tiltag, der kan hjælpe dig med at mindske dit CO2-aftryk.
Stor opdagelse: Danske børn finder 10 nye bakteriearter
Skoleelever rundt i landet har opdaget 10 arter af gavnlige mælkesyrebakterier. Det åbner blandt andet muligheden for at udvikle nærende fødevarer.
Ugens debat: Nytter det overhovedet noget at ændre kostvaner?
Et internationalt forskerpanel har foreslået en ‘global diæt’, som panelet mener vil redde millioner af mennesker og give Jorden langt bedre betingelser. Læserne på ing.dk var ikke helt så sikre på, at kostvanerne er problemet – eller at det løser noget at ændre dem.
Ny rapport: Her er diæten, der redder både krop og klima
Mindre kød og sukker – meget mere grønt: Alle i verden må rette ind, hvis vi både skal redde klima og folkesundhed, konkluderer ny rapport, som 37 forskere har været tre år om at udforme.
Genanvendt plast: 2019 kommer til at rykke på fødevareområdet
Materialeskift i fødevareemballage bliver vejen til cirkulær økonomi for plastindustrien, men samtidig skal markedet også støttes politisk, mener Færch Plast A/S og Plastindustrien.
10 vigtige opdagelser videnskaben stod bag i 2018
Hvert år bliver vi klogere. Og videnskaben har i år fundet svar på både skøre, mærkelige og virkelig vigtige dele af vores verden. DR Videnskab har samlet årets største bedrifter.
Brækvirus topper i julen: 5 råd til at undgå smitsom julebuffet
Mangelfuld håndvask og lemfældig omgang med knive, gafler og skeer lægger mange danskere ned med Roskildesyge.