Spørg Fagfolket: Kan vi redde klimaet med spejle i rummet og aerosoler i atmosfæren?
En læser vil gerne vide, om vi kan nå at redde Jorden, hvis vi bruger geoengineering? Lektor på DTU Kemiteknik vurderer muligheden.
Giftige fluorstoffer i kosmetik overskrider kommende grænseværdi 95 gange
En rapport fra Miljøstyrelsen dokumenterer ligesom udenlandske undersøgelser, at der er stærkt sundhedsskadelige fluorstoffer i cremer og makeup. Coop, Forbrugerrådet Tænk og forskere opfordrer til forbud.
Giftige fluorstoffer i kosmetik
En rapport fra Miljøstyrelsen dokumenterer ligesom udenlandske undersøgelser, at der er stærkt sundhedsskadelige fluorstoffer i cremer og makeup. Coop, Forbrugerrådet Tænk og forskere opfordrer til forbud.
Ny forskningscenter skal huse banebrydende projekt om fleksibelt energi-forbrug
Med 30 mio. i støtte fra Innovationsfonden skal et fireårigt forskningsprojekt få alvor sætte turbo på fleksibelt energiforbrug som nøglen til en billig grøn omstilling.
Tunge landbrugsmaskiner ødelægger små veje
Landbruget drømmer om tilladelse til at køre tunge landbrugsmaskiner på mindre veje. Men især bæltekøretøjer kan ødelægge asfalten.
Dansk vandrensningsanlæg skal redde orkanofre fra kolera
Partikelfilter, aktivt kulfilter og omvendt osmose filter: Det bliver næsten demineraliseret vand, der kommer ud af rensningen.
Dansk landbrugskoncern producerer nu CO2-neutralt svinekød
1,3 mio svin kan nu årligt produceres på CO2-neutral vis fra svinekødsproducenten Goodvalley. Eksperter vurderer dog, at beregningerne er »på kanten af det rimelige.«
Rystet politiker til EU: Indfør straksforbud mod fluorstoffer
En ny undersøgelse viser, at de fluorerede stoffer koster mellem 750 og 1250 nordiske borgere livet om året.
Forskere: Spis efter kostrådene, så spiser du også klimavenligt
Følg kostrådene, skær ned på kød og undgå madspild. Så reducerer du dit klimaaftryk, viser nye beregninger.
Ugens debat: Effektivitet målt på hvilken måde?
DTU Risø skal frem til sommer teste lagerevne og varmefordeling i et diabas-stenlager, som skal opvarmes til 600 grader af overskydende vindmøllestrøm. Det førte til en debat blandt læserne på ing.dk om effektivitet – og selve meningen med et sådant lager.
Indiske veje fyldes med plastaffald
I Storbritannien bruger iværksætterfirma nu plastaffald som bitumenerstatning, men i Indien er man meget længere. Tusindvis af kilometer veje er nu anlagt med plastaffald og flere er på vej.
Gran på menuen: Kræfthæmmende bakterier kan leve af nåletræer
Forskere ved DTU Bioengineering har været med til at sandsynliggøre, at præbiotika med fibre fra nåletræer kan beskytte mod inflammation og tyktarmskræft.
Alarmklokkerne ringer: Udbredt antibiotika-resistens i Europa
Ny rapport fra det EU´s fødevaremyndighed Efsa viser, at antibiotika bliver stadig mere ubrugelig overfor bakterier i fødevarer – især i sydeuropæiske lande med fjerkræ.
Mindre madspild: Nu bliver det nemmere at forstå datomærkninger
Flere madvarer med mærket ’bedst før’ får snart tilføjelsen ’ofte god efter’. Det skal få danskere til at smide mindre mad ud.