Spørg Fagfolket: Hvor meget salt får vi naturligt fra vores føde?
En læser vil gerne vide, om man overhovedet skal eller bør tilsætte salt til maden, eller om regnskabet kan balancere naturligt. Det svarer fødevarekemiker på.
Faglig talt: Syntetisk blodforsyning til 3D-vævsmodeller kan styrke biologisk forskning
Vævsmodeller er dyrkede væv af menneskeceller, som efterligner funktionerne af organets væv i kroppen. De er af stor værdi ved afprøvning af ny medicin, undersøgelse af mulige miljøgifte, og…
Spørg Fagfolket: Hvorfor fjerner opvaskemaskinen ikke alle rester?
En læser undrer sig over, at selv moderne opvaskemaskiner nogle gange efterlader rester på servicet. Leif H. Skibsted fra KU forklarer, hvad der sker.
Spørg Fagfolket: Hvad kan jeg fryse ned igen efter optøning?
Vi har fået mange spørgsmål om genfrysning af fødevarer. Hvad kan tåle temperaturskiftene, hvad kan spises, og hvad skal kasseres? Lektor fra KU giver en masse svar.
Ugens debat: Brænd mere affald, og stop russisk gas
Det er til løbende diskussion, om sortering eller afbrænding af affald giver mest energi og mindst CO2. Læserne på ing.dk synes, diskussionen er overflødig nu, hvor affaldet kan hjælpe os fri af russisk gas.
Biogasanlæg kan øge produktionen til næste vinter med 50 procent uden brug af fødevarer
Biogas Danmark har meldt sig klar til at hæve den nuværende produktion, hvis den tilladte andel af energiafgrøder hæves fra 8 til 12 procent. Det er slet ikke nødvendigt, siger professor.
Klimarådet dumper igen regeringen: Mangler halvdelen af CO2-reduktionerne
Trods landbrugspakke, initiativer og udspil mangler regeringen fortsat at redegøre for, hvordan 10 millioner ton drivhusgasudledninger reduceres, vurderer Klimarådet, der igen i år dumper regeringens klimaindsats, og advarer om, at power-to-x risikerer at blive mere sort end grøn.
Jorden ved Middelhavet lider: Men der mangler mere viden
Der mangler data for at kunne overvåge og lovgive omkring jordforringelse i Middelhavsområdet. Det er konklusionen i et nyt studie fra Stockholm Universitet i Sverige og Navarino Environmental Observatory i Grækenland.
Ny masteruddannelse: Skab bæredygtige fødevarer uden mavepine
DTU og KU genopliver master i fødevaresikkerhed med fokus på bæredygtig fødevareproduktion.
Big Brother i stalden: Følg 32.000 kyllinger på live-TV fra dunbold til slagtning
Livestreaming fra kyllingeopdræt og VR-ture i svinestalden er de seneste tiltag i landbrugets forsøg på at vise forbrugerne, hvor kødet kommer fra.
Hul i lovgivningen giver mulighed for at fælde regnskov
Et hul i lovgivningen giver brasilianske sojadyrkere mulighed for at fælde regnskov for at udvide deres marker, til trods for at det har været ulovligt siden 2006.
Stor politisk aftale: Nu skrues der ned for de værste sprøjtemidler
Det bliver snart dyrere at bruge de mest skadelige sprøjtemidler. Det sker som led i en politisk aftale, der skal få banke landbrugets forbrug ned. Danva er positiv, men frygter hamstring.
Her bliver den internationale rumstation dumpet i 2031
ISS er gået ind i sit sidste årti, inden stationen bliver smidt ned over Point Nemo.
Nyt røntgenapparat på KU Food skal gøre plantebaseret kost mere lækkert
At kende den fysiske struktur på de lækreste animalske fødevarer og kopiere egenskaberne over i plantebaseret mad er målet med et nyt apparat på Københavns Universitet.
Fem myndigheder under lup: Ingen efterlever minimumskrav til it-sikkerheden
En beretning fra Rigsrevisionen konkluderer, at ingen af fem statslige myndigheder efterlever de 20 minimumskrav for it-sikkerhed, der skulle være implementeret for over et år siden.