Ny blogger på ing: 3D print bliver en historisk opfindelseVi fik ikke vores personlige 3D printer derhjemme. Men teknologien sniger sig ind i industrien og ændrer produktionen, siger ny blogger på ing.dk.
I Finland brygger de lækker kaffe - som aldrig har været i nærheden af en kaffebønneMålet med nyt projekt er at gøre produktion af kaffe mere bæredygtigt.
Nu skal det være slut med oplader-kludder: Slut med lightning-port om få årUSB-C skal være standard på tværs af brands. Men Apple vil stadig køre sit eget.
EU åbner døren på klem for GMO-afgrøder: ’Som forsker er jeg slet ikke bekymret’Ti genmodificerede afgrøder er for nylig blevet godkendt til brug i Europa.
Over 200 tidsskrifter går sammen og råber politikere op: ‘Klimakrisen er en sundhedskrise’Luftforurening og nye sygdomme er konsekvenserne af klimaforandringerne.
Bøffen vokser uden en lyd: Verdens første fabrik til kunstigt kødSvin, lam og kylling. Israelsk virksomhed vil producere 500 kg. kød i laboratoriet om dagen.
KRONIK: Supplér IPCC’s regnemodel med Real Climate Impact Anker Jacobsen, civilingeniør og direktør for Ammongas A/S Illustration: Ammongas Den internationale klimaorganisation under FN har for år tilbage arbitrært valgt at fokusere på b…
DEBAT: Landbrugsjord har stort potentiale for CO2-lagringAt opbygge landbrugsjordens indhold af humus er et overset perspektiv i kampen for at omstille dansk landbrug til en bæredygtig fremtid, mener konsulent.
Hvis vi spiser efter kostrådene, kan 40 procent landbrugsjord sløjfesEt af de største potentialer for at reducere landbrugets klimaaftryk er en grønnere kost, siger ekspert.
Teknologi skal løse landbrugets klimaproblemer: Støtteparti kalder det fugle på tagetPyrolyse, bioraffinering, og fodertilsætning er blandt de teknologiske løsninger, der skal være med til at nedbringe landbrugets udledning med 7,1 mio. tons, foreslår regeringen. Også økologi og udtagning af lavbundsjorder får plads i regeringens plan.
Kraftig drivhusgas strømmer ud af rismarker og fiskeopdræt: ‘Vi har lavet ubalance i regnskabet’Når mennesker ændrer på naturen, skaber det store mængder metangas, som ender i atmosfæren.
Spørg Fagfolket: Hvorfor får køer ikke varm mad?En læser vil gerne vide, om køerne ville udlede mindre metan, hvis man tilberedte dens mad mere først. Det svarer Seges på.
Slem, okay eller god: Klimamærker på madvarer kan ændre dine indkøbsvanerMærkerne påvirkede også forsøgspersoner, som ellers var ligeglade med CO2-aftrykket på deres mad.
Klimaforandringer påvirker flodstrømme verden overÆndringerne i flodstrømme kan på sigt føre til endnu flere naturkatastrofer verden over, påpeger forskere.
Landbrugsfond uddeler millioner: Under en procent bliver brugt til at udvikle plantemadLandbrugets fonde bør øremærke flere af deres penge til at udvikle markedet for plantebaserede produkter, lyder det fra forskere.