Efter kronik i Ingeniøren: Nu tørner vandmiljø-forskere sammen i retten
Forskere fra Aarhus Universitet skal nu vidne imod hinanden i retten i Hillerød, hvor professor Stiig Markager er anklaget for “usande” og “æreskrænkende” udsagn.
Spørg Fagfolket: Hvorfor falder franskbrødet sammen i ovnen?
En læser undrer sig over, at brødet først hæver inde i ovnen og nogle minutter senere ser ud til at falde sammen. Lektor på KU Food forklarer, hvad der sker.
Middelalder-lort afslører: Sådan kan vores tarmbakterier have set ud før junkfood og medicin
500 år gamle offentlige toiletter viser, at vi havde en bakteriefattig tarm allerede dengang.
Techtopia #165: Alle pølsers moder
Snup lidt stamceller fra en gris. Lav en suppe af dem i et laboratorium, tilsæt næringsstoffer, og lad langsomt suppe vokse til hakket kød, der kan stoppes i pølseskind.
Drikker du for meget sodavand? Skift til light, anbefaler eksperter
Light-sodavand giver ikke kræft eller større lyst til søde sager.
Gravide Emilie vil gerne være vegetar, men spiser kød: ‘Barnets sundhed kommer først’
Sundhedsstyrelsen anbefaler ikke, at små børn lever vegansk, men vegetarisk kost er helt fint.
Thomas gjorde stenalderkost populær: Nu opfordrer han ikke længere alle til at spise kød
Engang var der status i at spise meget kød. Sådan er det ikke længere.
Import af soja og palmeolie sender syv mio. ton CO2 mod himlen hvert år
Dansk landbrug udleder årligt 12 mio. ton CO2, men hvis man medregner importen af soja og palmeolie skal der lægges yderligere syv mio. ton til det tal.
Ud med den klud: Så ofte bør du skifte karklud og viskestykker
Bakterier trives godt i sammenkrøllede klude, og i disse coronatider bør du være ekstra opmærksom.
Kronik: Vådområder bidrager markant til CO2-udledningen
Søer og vandløb modtager vand fra landjorden med et højt kulstofindhold, hvoraf en del frigøres som CO2 til luften. Tre forskere har undersøgt mulighederne for at reducere CO2-udslippet ved at standse dyrkningen af lavbundsjorder, der hyppigt oversvømmes.
Nye tal: Hvis vi spiser mindre salt, kød og mættet fedt kan Danmark spare milliarder
De enkelte kostråds betydning for folkesundhed og økonomi er vidt forskellige.
En af historiens værste epidemier var måske alligevel ikke så slem
Et pestudbrud, der efter sigende dræbte 50 millioner romere, er overdrevet i de historiske kilder.
Myterne holder sjældent: Light er sundere end sukkerfyldt sodavand og snolder
Light-sodavand gør dig næppe overvægtig eller kræftsyg, men sødemidlerne kan ændre dine tarmbakterier.
Krybskytter og illegale skovhuggere har frit spil i ly af coronakrisen
Al den kontrol, der normalt er der, er væk på grund af krisen, siger organisationer.
SvampeBob-burger og Klump-pandekager: Børn vil have den usunde mad, de ser i tv
Det er ikke kun reklamer, der påvirker børns madvaner.