Faglig talt: Syntetisk blodforsyning til 3D-vævsmodeller kan styrke biologisk forskning
Vævsmodeller er dyrkede væv af menneskeceller, som efterligner funktionerne af organets væv i kroppen. De er af stor værdi ved afprøvning af ny medicin, undersøgelse af mulige miljøgifte, og…
Ugens debat: Brænd mere affald, og stop russisk gas
Det er til løbende diskussion, om sortering eller afbrænding af affald giver mest energi og mindst CO2. Læserne på ing.dk synes, diskussionen er overflødig nu, hvor affaldet kan hjælpe os fri af russisk gas.
300 meter forskningsskib med egen atomreaktor
Ekstremt rige skal inviteres med på verdens største forskningsskib, der både skal huse laboratorier, luksus-suiter og en smeltesalt-atomreaktor. Idemanden bag håber, at være klar til afgang inden 2030.
DEBAT: Fotonik forsømmes trods enormt potentiale
Danmark er verdensførende, når det gælder forskning inden for fotonik, men vi forsømmer at omdanne vores viden til nye produkter og virksomheder.
Leder: Giv nu dansk kød en ny status
En retfærdig harme er rullet ind over Danmark i kølvandet på det skandaløse grundlovsbrud ved straks-nedlukning af minkerhvervet i Danmark. Men når man skraber den åbenlyse skandale væk, k…
Leder: Aarhus-undersøgelse uden transparens skriger til himlen
Pengene fra Helvede. Et skrapt udtryk, som vi ikke selv har fundet på. Det kommer derimod fra en forsker på Niels Bohr Institutet, som i sidste uge greb ordet på et symposium om interessekonflik…
»Pengene fra Helvede« er forskernes virkelige hovedpine
Private fonde bestemmer, hvad danske forskere beskæftiger sig med. Mange forskere finder det dybt problematisk.
Ny blog: Følg Louise ind i patenternes »sære parallelbranche«
Fysik-ingeniør gik fra forskning til patenter – og det fortryder hun ikke! Nu fortæller hun om sit nye spændende job i ny blog her på ing.dk.
Ny forskningscenter skal huse banebrydende projekt om fleksibelt energi-forbrug
Med 30 mio. i støtte fra Innovationsfonden skal et fireårigt forskningsprojekt få alvor sætte turbo på fleksibelt energiforbrug som nøglen til en billig grøn omstilling.
Vandmiljø-rapport: Alle andre faktorer end kvælstof har kun minimal betydning
Forskere blev sat til at undersøge, om andre forhold end næringsstoffer, som hovedsageligt kommer fra landbruget, er med til at give dårligt vandmiljø. Allerede efter den indledende rapport vurderer professor, at det kun i minimalt omfang er tilfældet på nationalt plan.
Vi behøver ikke skyde køerne, for at landbruget kan levere større CO2-reduktion end elbiler
En rapport udarbejdet for regeringens eget fødevareministerium påviser fem veldokumenterede CO2-virkemidler i landbruget. Dermed modsiger den klimaministerens udtalelse i et debat-program torsdag om, at eneste løsning var at »skyde køerne«.