EU: Gamle regler for genteknologi bør laves om
EU-Kommissionen vil nytænke reguleringen af genteknologi til fødevarer og medicin. Hovedpunktet er, at nye genteknikker skal have egne regler.
Atomaffald i honning fra amerikanske atomprøvesprængninger
Niveauerne for det radioaktive cæsium er så lavt, at det ikke betragtes som sundhedsskadeligt, lyder det fra forskere bag ny undersøgelse.
Har fokus på både din sundhed og klimaet: Sådan ser de nye, danske kostråd ud
Mindre kød og mælk, flere bælgfrugter og planter. Klimaet er kommet med i de officielle kostråd.
Flere fødevarer på vej til Måne- og Marsmissioner: Nu høster rumstationen radiser
27 dage tager det at dyrke radiser på ISS. Se her, hvordan planterne skød op i ‘drivhuset’.
Spørg Fagfolket: Bliver olien i nødder beskadiget ved ristning?
En læser vil gerne vide, om nødder egentlig kan tåle at blive ristet. Det svarer professor i fødevarekemi på.
I en lagerhal i Taastrup gror salat og grønt i 14 etager
Et af Europas største vertikale landbrug er åbnet i Taastrup.
Klimarådet: Vi kan vådlægge over fire gange mere lavbundsjord, end regeringen foreslår
170.000 hektarer lavbundsjorder kan bringe os en femtedel af vejen til Danmarks CO2 mål.
Regeringen vil gøre kostrådene klimavenlige: Eksperter tvivler på effekten
Kostråd og klimatips kan ikke alene ændre folks madvaner.
Minkindustriens endeligt er godt for klima, luftkvalitet, sundhed og miljø
Uden minkindustrien falder landbrugets CO2-udledning med halvanden procent. Samtidig kan Danmark komme tidligere i mål med opfyldelsen af EU’s ammoniakkrav.
Droner kan blive det næste artilleri i kampen for et bæredygtigt landbrug
Nyt forskningsprojekt med Innovationsfonden i ryggen vil skabe ny metode, der skal sikre, at tørvejorde i landbruget bliver omlagt til klimavenlige naturområder
Virksomheder kan uden beviser påstå, at plante-tilskud er godt for helbredet
Det skyldes et EU-system, der er gået i stå.
Lærke vandt OL-medalje som vegetar: ’Jeg kan præstere på top-niveau uden kød’
Selv om du dyrker meget sport, behøver du ikke spise protein fra kød.
Kronik: Vådområder bidrager markant til CO2-udledningen
Søer og vandløb modtager vand fra landjorden med et højt kulstofindhold, hvoraf en del frigøres som CO2 til luften. Tre forskere har undersøgt mulighederne for at reducere CO2-udslippet ved at standse dyrkningen af lavbundsjorder, der hyppigt oversvømmes.
DTU Biosustain får trekvart mia. til at udvikle cellefabrikker til fødevarer og kemikalier
DTU Biosustain får kæmpe saltvandsindsprøjtning fra Novo Nordisk Fonden og skal blandt andet gøre bæredygtige fødevarer - herunder køderstatninger - mere appetitlige.
DTU Biosustain får 750 mio. kroner til at rykke produktionen af fødevarer og kemikalier ind i cellefabrikker
DTU Biosustain får kæmpe saltvandsindsprøjtning fra Novo Nordisk Fonden og skal blandt andet gøre bæredygtige fødevarer - herunder køderstatninger - mere appetitlige.