Dagbog fra COP27: Invasionen i Ukraine har også klimaperspektiver
Det er i de store forhandlinger, klimaaftalerne skal landes. Men det er i de mange menneskers møde på gulvet, forståelsen skal findes.
SYNSPUNKT Et vigtigt værktøj i fremtidens fødevareproduktion: CRISPR
Hvis vi skal i mål med ambitionen om at brødføde en støt voksende befolkning i verden med sunde, sikre og bæredygtige fødevarer, kræver det, at vi har mulighed for på forsvarlig vis at brug…
LEDER Valgets vigtigste spørgsmål: Hvem skal levere de teknologiske løsninger?
Så kom folketingsvalget. Om det var på tide eller i utide vil vi lade andre vurdere - det centrale er nu, at vi nu får sammensat et Folketing, der er klar til at finde løsninger på tidens stø…
Spørg Fagfolket: Hvor meget salt får vi naturligt fra vores føde?
En læser vil gerne vide, om man overhovedet skal eller bør tilsætte salt til maden, eller om regnskabet kan balancere naturligt. Det svarer fødevarekemiker på.
Jorden ved Middelhavet lider: Men der mangler mere viden
Der mangler data for at kunne overvåge og lovgive omkring jordforringelse i Middelhavsområdet. Det er konklusionen i et nyt studie fra Stockholm Universitet i Sverige og Navarino Environmental Observatory i Grækenland.
Hul i lovgivningen giver mulighed for at fælde regnskov
Et hul i lovgivningen giver brasilianske sojadyrkere mulighed for at fælde regnskov for at udvide deres marker, til trods for at det har været ulovligt siden 2006.
Fem myndigheder under lup: Ingen efterlever minimumskrav til it-sikkerheden
En beretning fra Rigsrevisionen konkluderer, at ingen af fem statslige myndigheder efterlever de 20 minimumskrav for it-sikkerhed, der skulle være implementeret for over et år siden.
I Finland brygger de lækker kaffe - som aldrig har været i nærheden af en kaffebønne
Målet med nyt projekt er at gøre produktion af kaffe mere bæredygtigt.
EU åbner døren på klem for GMO-afgrøder: ’Som forsker er jeg slet ikke bekymret’
Ti genmodificerede afgrøder er for nylig blevet godkendt til brug i Europa.
Blå biomasse: Tonsvis af muslinger og tang til danske spiseborde
Op til 2 mio. ton muslinger og tang kan blive det årlige udbytte fra danske farvande, konkluderer forskere, som blandt andet peger på, hvordan politikere kan fremme grønne fødevarer fra havet.
KRONIK: Supplér IPCC’s regnemodel med Real Climate Impact
Anker Jacobsen, civilingeniør og direktør for Ammongas A/S Illustration: Ammongas Den internationale klimaorganisation under FN har for år tilbage arbitrært valgt at fokusere på b…
EU: Gamle regler for genteknologi bør laves om
EU-Kommissionen vil nytænke reguleringen af genteknologi til fødevarer og medicin. Hovedpunktet er, at nye genteknikker skal have egne regler.
Spørg Fagfolket: Hvorfor får køer ikke varm mad?
En læser vil gerne vide, om køerne ville udlede mindre metan, hvis man tilberedte dens mad mere først. Det svarer Seges på.
‘Køb mig, selvom jeg er grim’: Ærlige skilte får os til at købe mere uperfekt frugt og grønt
Hvis butikken gør opmærksom på, at en gulerod ikke ser perfekt ud, er vi mere tilbøjelige til at købe den, selvom den er grim.
Amerikansk firma laver kød ud af den blå luft: ‘Teknologien kan blive afgørende i fremtiden’
Ny metode trækker CO2 ud af luften og omdanner det til spiseligt protein.