Klimarådet: Vi kan vådlægge over fire gange mere lavbundsjord, end regeringen foreslår
170.000 hektarer lavbundsjorder kan bringe os en femtedel af vejen til Danmarks CO2 mål.
Efter kronik i Ingeniøren: Nu tørner vandmiljø-forskere sammen i retten
Forskere fra Aarhus Universitet skal nu vidne imod hinanden i retten i Hillerød, hvor professor Stiig Markager er anklaget for “usande” og “æreskrænkende” udsagn.
Spørg Fagfolket: Hvorfor føles køkkenredskaberne klistrede efter nogen tid?
En læser undrer sig over, at de bløde køkkenredskaber føles klistrede i hænderne efter nogle års brug. Er det farligt, og kan man rense dem? Det svarer materialeforsker på Nationalmuseet på.
It-koks kan have givet forkerte husdyr-tilladelser
En fejl i et it-system hos Miljøstyrelsen har muligvis betydet, at der er givet tilladelse til husdyrbrug i Danmark på forkert grundlag. Det skriver Miljøminister Lea Wermelin (S) i en orienter…
Cheminovas gamle gift skal varmes eller vaskes væk
Giftdepotet på Harboøre Tange blev for næsten fire årtier siden nævnt i en Shu-bi-dua-sang, og dengang havde det allerede været et problem i 25 år. Nu er der endelig udsigt – og penge - til en løsning: efter alt at dømme med opvarmning eller jordvask.
Regeringen sigter efter et udvidet forbud mod flourstoffer
Der kan være yderligere restriktioner på vej mod de sundhedsskadelige fluorerede stoffer, som mange mennesker jævnligt kommer i berøring med i løbet af hverdagens gøremål.
Leder: Danmark er alt for langt fra teknologiens hotspots
Der blev givet er en ordentlig begmand til vores opfattelse af dansk innovation og forskning fra Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV) i denne uge med udgivelse af en big data-undersøgelse, …
Dansk forsøg i gang: Protein fra lamaer skal erstatte zink i smågrise
Konsortium af danske forskere vil erstatte medicinsk zink med protein, som nænsomt jager sygdomsfremkaldende bakterier ud af tarmen på smågrise under afvænning. Landbruget ser stort potentiale.
Bæredygtigt, miljøvenligt og skidesundt: Det er tid til at gå på jagt efter blåmuslinger
Du skal dog være obs på, om der er giftige alger eller spildevand i nærheden.
Landbrug og Fødevarer politianmeldt for at destruere prøver fra svin
Den næststørste importør af dansk svinekød, Kina, vil ikke have kød fra svin med lungesygdommen PRRS. Ifølge Landbrug & Fødevarer er der sket en beklagelig fejl.
Kritik af regeringens plan for landbrugsstøtte: »Det er simpelthen tæskedumt«
Regeringen kunne have valgt at bruge 15 procent af EU’s landbrugsstøtte på grønne tiltag, men nøjes med syv procent for at være »fair over for landbrugserhvervet«. Naturfredningsforeningen og Enhedslisten finder det uforståeligt.
Regnefejl undervurderede landbrugets CO2-udslip med 1,6 mio. tons
Med et regnearks-snuptag er landbrugets udslip af drivhusgasser steget med 15 pct. Det gør regeringens 70 pct-mål endnu sværere at nå.
EU-rapport advarer: Miljøtilstanden er forværret
Den hidtil mest omfattende vurdering af miljøet i Europa slår alarm om tab af biodiversitet og overforbrug af naturressourcer.
Finanslovsaftale: Landbrug og miljøorganisationer jubler over udtagning af lavbundsjord
Ifølge aftalen, som blev forhandlet på plads i nat, skal der frem til 2030 bruges to milliarder kroner til formålet
Ugens debat: Ekspertvurderinger og folkestemning
En analyse på ing.dk pegede i sidste uge på misforholdet mellem en politisk vilje til forbud mod privates brug af Roundup og manglende indgreb mod et sprøjtemiddel, der kan gøre svampeinfektioner i mennesker resistente. Blandt læserne på ing.dk kom debatten i den anledning forbi både motion, klima, økologi, kæledyr, grundvand og lobbyisme.