Leder: Gensakse er en teknologi – ikke et problem i sig selv
I denne uge kom en uventet entydig og kontroversiel kritik af EU-Domstolens regulering af gensaksen Crispr. Kritikken kom fra Det Etiske Råd i Danmark, der – på linje med et kor af forskere –…
Bøf eller bønnesalat: Hvorfra får du det bedste protein?
Proteiner fra et grønt måltid mætter ifølge en ny undersøgelse lige så godt som proteiner fra kød.
Leder: Symbolpolitik gør mere skade end gavn for klimaet
‘EU godkender import af amerikanske sojabønner til biodiesel’. Det var en af de overskrifter, som vi, der har fulgt klimadebatten i en årrække, lige skulle læse mere end en enkelt g…
10 vigtige opdagelser videnskaben stod bag i 2018
Hvert år bliver vi klogere. Og videnskaben har i år fundet svar på både skøre, mærkelige og virkelig vigtige dele af vores verden. DR Videnskab har samlet årets største bedrifter.
I år kom klimaet for alvor på dagsordenen
I 2018 fik klima- og energipolitikken så stor opmærksomhed som aldrig før, og vi fik en længe ventet, bred energiaftale med alle Folketingets partier – men ingen klimaplan, som mange ellers havde håbet på.
Smør, planteolie eller kokosolie: Hvilken type fedt er sundest?
Både smør og olie indeholder masser af fedt. Alligevel er der forskel. Og tricket er generelt, at du skal gå efter fedt, der er flydende ved stuetemperatur.
Skal politiet med algoritmer forudsige, hvem der begår kriminalitet? KU søger nu et svar
To forskere skal udvikle et etisk kodeks, som beskriver ansvarlig forskningspraksis inden for AI, men også rejse en generel etisk debat om hvad vi vil med kunstig intelligens.
Flyvende drivhuse skal dyrke tomater i miljøer som på Månen og Mars
To drivhuse med tomatfrø bliver opsendt mandag aften sammen med kunstig urin, bakterier og alger for at simulere madproduktion i baser på Månen og Mars. Missionen er drevet af dansk udstyr.
Ærter kan blive det nye protein i vores kost
Renæssancekost: Animalsk protein kan erstattes af ærter, der dyrkningsmæssigt passer rigtig godt til vores klima.
Toiletvand, robotbier og alger: Sådan skaffer vi mad i fremtiden
I 2050 vil der være ti milliarder indbyggere på kloden. Forskere verden over arbejder på nye løsninger på at brødføde os.