LEDER Valgets vigtigste spørgsmål: Hvem skal levere de teknologiske løsninger?
Så kom folketingsvalget. Om det var på tide eller i utide vil vi lade andre vurdere - det centrale er nu, at vi nu får sammensat et Folketing, der er klar til at finde løsninger på tidens stø…
Kronik: Et klimarigtigt landbrug kræver masser af teknologi – og meget af det kender vi ikke endnu
Jørgen E. Olesen er professor og institutleder ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet Illus.: Privatfoto De igangværende forhandlinger om en klimaplan for landbruget under…
DEBAT: Fotonik forsømmes trods enormt potentiale
Danmark er verdensførende, når det gælder forskning inden for fotonik, men vi forsømmer at omdanne vores viden til nye produkter og virksomheder.
Leder: Giv nu dansk kød en ny status
En retfærdig harme er rullet ind over Danmark i kølvandet på det skandaløse grundlovsbrud ved straks-nedlukning af minkerhvervet i Danmark. Men når man skraber den åbenlyse skandale væk, k…
Cheminovas gamle gift skal varmes eller vaskes væk
Giftdepotet på Harboøre Tange blev for næsten fire årtier siden nævnt i en Shu-bi-dua-sang, og dengang havde det allerede været et problem i 25 år. Nu er der endelig udsigt – og penge - til en løsning: efter alt at dømme med opvarmning eller jordvask.
EU-rapport advarer: Miljøtilstanden er forværret
Den hidtil mest omfattende vurdering af miljøet i Europa slår alarm om tab af biodiversitet og overforbrug af naturressourcer.
Ny blog: Følg Louise ind i patenternes »sære parallelbranche«
Fysik-ingeniør gik fra forskning til patenter – og det fortryder hun ikke! Nu fortæller hun om sit nye spændende job i ny blog her på ing.dk.
Minister: »Hvis regeringen falder, er det bedste, at jeg ikke skal sidde i Disruptionrådet«
Til valgmøde om digitalisering og iværksætteri blev økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille konfronteret med VLAK-regeringens kuldsejlede ambitioner på digitaliseringsområdet.
Leder: Gensakse er en teknologi – ikke et problem i sig selv
I denne uge kom en uventet entydig og kontroversiel kritik af EU-Domstolens regulering af gensaksen Crispr. Kritikken kom fra Det Etiske Råd i Danmark, der – på linje med et kor af forskere –…
Spørg Fagfolket: Kan vi redde klimaet med spejle i rummet og aerosoler i atmosfæren?
En læser vil gerne vide, om vi kan nå at redde Jorden, hvis vi bruger geoengineering? Lektor på DTU Kemiteknik vurderer muligheden.
IBM: Fem teknologier vil ændre landbruget på fem år
Digitale tvillinger, sensorer og mikrobe-analyser er nogle af de teknologier som vil ændre landbruget radikalt over de næste fem år.
Ny rapport: Her er diæten, der redder både krop og klima
Mindre kød og sukker – meget mere grønt: Alle i verden må rette ind, hvis vi både skal redde klima og folkesundhed, konkluderer ny rapport, som 37 forskere har været tre år om at udforme.
Genanvendt plast: 2019 kommer til at rykke på fødevareområdet
Materialeskift i fødevareemballage bliver vejen til cirkulær økonomi for plastindustrien, men samtidig skal markedet også støttes politisk, mener Færch Plast A/S og Plastindustrien.
I år kom klimaet for alvor på dagsordenen
I 2018 fik klima- og energipolitikken så stor opmærksomhed som aldrig før, og vi fik en længe ventet, bred energiaftale med alle Folketingets partier – men ingen klimaplan, som mange ellers havde håbet på.
Regeringen: Sådan gør vi genbrug af plastisk fantastisk
Et nyt nationalt plastikcenter, skal identificere barrierer for genanvendelsen af plast og udarbejde designmanualer. Men 50 millioner kroner over fire år er langt fra nok til at gøre genbrug af plastisk fantastisk mener kritikere