Fra mose til landbrug og tilbage til mose: Over tusind hektar sønderjysk jord oversvømmesFrem mod 2027 skal 100.000 hektar landbrugsjord tilbage til deres oprindelige, våde tilstand.
Faktatjek: Venstre fortsætter med at udbrede tvivlsom påstand om landbrugetDer er ikke belæg for at sige, at dansk landbrug er grønnere end mange andre landes, siger flere eksperter.
LEDER Spredning af PFAS fra skorstensrøg er en dødssyndI 1990’erne var tidens store nye miljøproblem de tusindvis af grunde, der over hele landet var forurenet med rester af olieprodukter, f.eks. fra utætte benzintanke, eller klorprodukter fra re…
Faglig talt: Syntetisk blodforsyning til 3D-vævsmodeller kan styrke biologisk forskningVævsmodeller er dyrkede væv af menneskeceller, som efterligner funktionerne af organets væv i kroppen. De er af stor værdi ved afprøvning af ny medicin, undersøgelse af mulige miljøgifte, og…
Hul i lovgivningen giver mulighed for at fælde regnskovEt hul i lovgivningen giver brasilianske sojadyrkere mulighed for at fælde regnskov for at udvide deres marker, til trods for at det har været ulovligt siden 2006.
Fem myndigheder under lup: Ingen efterlever minimumskrav til it-sikkerhedenEn beretning fra Rigsrevisionen konkluderer, at ingen af fem statslige myndigheder efterlever de 20 minimumskrav for it-sikkerhed, der skulle være implementeret for over et år siden.
Syv alvorligt forgiftet på teknisk universitet i DarmstadtDet ligner et giftattentat mod ansatte og studerende. Kriminaltekniske undersøgelser peger på et stof, der bruges til plastikproduktion og sælges ulovligt som rusmiddel.
Har drikkevand fluorstoffer i farlige mængder? Miljøstyrelsen ved det faktisk ikkeMiljøstyrelsen har hverken fulgt EU-anbefaling fra sidste år eller kan afvise, at helbredsskadelig grænse for miljøgiftige perfluorerede stoffer overskrides i det danske drikkevand.
Hvis vi spiser efter kostrådene, kan 40 procent landbrugsjord sløjfesEt af de største potentialer for at reducere landbrugets klimaaftryk er en grønnere kost, siger ekspert.
DNA-skader kan forklare stigning i skjoldbruskkirtelkræft efter Tjernobyl-ulykkenForskere har undersøgt sammenhænge blandt 359 børn, der fik kræft efter at være blevet eksponeret med stråling, samt 81 personer, der blev født mere end ni måneder efter ulykken.
Atomaffald i honning fra amerikanske atomprøvesprængningerNiveauerne for det radioaktive cæsium er så lavt, at det ikke betragtes som sundhedsskadeligt, lyder det fra forskere bag ny undersøgelse.
Store mængder mikroplast cirkulerer i atmosfærenNår vinden først har fået fat i partiklerne, kan blive i atmosfæren over en uge og bevæge sig på tværs af kontinenter.
Slem, okay eller god: Klimamærker på madvarer kan ændre dine indkøbsvanerMærkerne påvirkede også forsøgspersoner, som ellers var ligeglade med CO2-aftrykket på deres mad.
Højt D-vitamin niveau kan nedsætte risikoen for coronasmitteSærligt hos mennesker med mørk hud, fandt forskerne en signifikant sammenhæng mellem et højt D-vitamin niveau og en mindsket risiko for at blive smittet med coronavirus.
Drikker du meget light-sodavand? Sødestoffer kan give dig resistente bakterierDet kan blive et problem for sundheden i samfundet, at vi udvikler flere resistente bakterier.