Svampe i kosten øger optagelsen af D-vitamin
Et nyt forskningsprojekt har fundet endnu flere fordele ved at spise svampe.
Danske tomater klimasviner otte gange mere end sydeuropæiske
Drivhuse bruger energi og madspild taler for at anvende forarbejdede tomatprodukter uden for sæsonen.
Flæskesteg og juleslik: Giver den usunde december-mad dig uren hud?
Nettet vrimler med råd om kost og bumser, men hvad siger forskningen?
Forskere regner klima-priserne ud: Kød bør være 2,5 gange så dyrt
Budskabet er godt, men der er usikkerheder med tallene, siger dansk forsker.
Forskere regner klima-priserne ud: Kød bør være 2,5 gange dyrere
Budskabet er godt, men der er usikkerheder med tallene, siger dansk forsker.
Kanel, gløgg og brændte mandler: Derfor får bestemte dufte dig i julestemning
Dufte er særligt gode til at bringe dig tilbage til barndommen.
Droner kan blive det næste artilleri i kampen for et bæredygtigt landbrug
Nyt forskningsprojekt med Innovationsfonden i ryggen vil skabe ny metode, der skal sikre, at tørvejorde i landbruget bliver omlagt til klimavenlige naturområder
Vismænd: Ensartet CO2-afgift bør drive omstilling
I vismandsrapporten for efteråret anbefales også, at en undersøgelse af forskellige modeller for road-pricing igangsættes.
Middelalder-lort afslører: Sådan kan vores tarmbakterier have set ud før junkfood og medicin
500 år gamle offentlige toiletter viser, at vi havde en bakteriefattig tarm allerede dengang.
Godt for knoglerne? Skandinavere drikker mest mælk, men får flest brud
Det er nærmest umuligt at konkludere ud fra forskning, om mejeriprodukter er sunde eller usunde for knoglerne.
Drikker du for meget sodavand? Skift til light, anbefaler eksperter
Light-sodavand giver ikke kræft eller større lyst til søde sager.
Regeringen sigter efter et udvidet forbud mod flourstoffer
Der kan være yderligere restriktioner på vej mod de sundhedsskadelige fluorerede stoffer, som mange mennesker jævnligt kommer i berøring med i løbet af hverdagens gøremål.
Leder: Danmark er alt for langt fra teknologiens hotspots
Der blev givet er en ordentlig begmand til vores opfattelse af dansk innovation og forskning fra Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV) i denne uge med udgivelse af en big data-undersøgelse, …
Thomas gjorde stenalderkost populær: Nu opfordrer han ikke længere alle til at spise kød
Engang var der status i at spise meget kød. Sådan er det ikke længere.
Kronik: Vådområder bidrager markant til CO2-udledningen
Søer og vandløb modtager vand fra landjorden med et højt kulstofindhold, hvoraf en del frigøres som CO2 til luften. Tre forskere har undersøgt mulighederne for at reducere CO2-udslippet ved at standse dyrkningen af lavbundsjorder, der hyppigt oversvømmes.