Hedebølger over polerne: australsk varme blæser ind over Antarktis
Over de seneste syv dage har målestationer i Arktis og Antarktis vakt ekstraordinær bekymring i det globale polar- og klimaforskningsmiljø. Ekstreme begivenheder som polare hedebølger tyder på, at globale klimaforandringer kan være tættere på worst-case end tidligere antaget.
Amazonas forandres fra skov til savanne
Mere end tre fjerdedele af verdens største regnskov er blevet mindre modstandsdygtig over for tørke og skovbrand de seneste tyve år.
Britiske ingeniører: Lav betongulvet buet og spar 75 procent materialer
Britisk forskergruppe demonstrerer buet betondæk, der kræver 75 procent mindre materiale end flade betondæk. Og så kan det tilmed skilles ad og genbruges.
Klimarådet dumper igen regeringen: Mangler halvdelen af CO2-reduktionerne
Trods landbrugspakke, initiativer og udspil mangler regeringen fortsat at redegøre for, hvordan 10 millioner ton drivhusgasudledninger reduceres, vurderer Klimarådet, der igen i år dumper regeringens klimaindsats, og advarer om, at power-to-x risikerer at blive mere sort end grøn.
PODCAST: Her er Europas fremtid uden russisk gas
Ugens Transformator står i energiens tegn. For i lyset af den russiske invasion i Ukraine melder spørgsmålet sig om, hvordan vi kan gøre os uafhængige af de russiske gasforsyninger. Desuden runder vi fusionskraft og elektrificeringens spøgelse: Dunkelflaute.
Amerikanske stater lukkede atomkraftværker - nu stiger CO2-udledningen
Nogle forskere ser med bekymring på lukningen af tre atomkraftværker. Andre påpeger, at det ikke gav økonomisk mening at holde hånden under kraftværkerne, som var plagede af driftsproblemer.
DTU-rektor klager til Mette F. over forsker-sag: »Jeg skammer mig som dansker«
Rektor på DTU Anders Bjarklev er rasende over den behandling, som den dansk-amerikanske energiforsker Mads Rønne Almassalkhi har fået.
PODCAST: Sådan afslørede Ingeniøren, at Benny Engelbrecht puttede med CO2-tal
Efter at transportministeren måtte trække sig, ser vi i ugens Transformator på hele forløbet, hvor CO2-udledning på fem millioner ton forsvandt op til de politiske forhandlinger om regeringens infrastrukturpakke og først dukkede op, da Ingeniørens journalister fik gravet dem frem.
Simpel, 3D-printet drone udforsker de dødsensfarlige gletsjersider
AU-studerende har konstrueret en autonom sonde, der kan droppes med en drone og måle saltindhold, tryk og temperatur i havet helt tæt på indlandsisens gletsjere. Til en tiendedel af prisen for eksisterende udstyr. Og så er den printet på et køkkenbord.