PODCAST Jens Ramskov gennemgår årets vigtigste forskningsresultater
Ingeniøren udpeger hvert år de fem bedste danske forskningsresultater inden for teknik og naturvidenskab. I ugens Transformator fortæller Ingeniørens videnskabsjournalist om vinderen og de fire ‘runner-ups’.
PODCAST Vi jagter mørklagte skibe i Østersøen
Ugens Transformator står til søs. DTU er i gang med at opbygge et ‘forbryderalbum’ over skibe, der er kendt for at slukke deres AIS-transponder ligesom de to mørklagte skibe, der blev observeret i Østersøen, kort før Nord Stream 2 blev sprængt.
Hollandsk astrokemiker modtager den sjældent uddelte Niels Bohr Guldmedalje
Ewine van Dishoeck er den kun 13. modtager af medaljen indstiftet af Ingeniørforeningen i Danmark. Måske er hun også den sidste.
PODCAST Gasrør er blevet terrormål – men kan de reddes?
At gasledninger er et oplagt mål for terror blev åbenbart, da Østersøen ud for Dueodde på Bornholm forvandlede sig til et gasfyldt jacuzzi. Det scenario havde ingen planlæggere tilsyneladende forudset, og i ugens Transformator ser vi på mulighederne for at reparere Nord Stream 1 og 2. Vi runder også sikkerheden ved MitID og ugens danske Nobelpris.
Techtopia #253: Behandling i VR hjælper patienter med skizofreni
Virtual reality kan bruges til andet end computerspil og underholdning, bl.a. til simulationstræning af patienter med auditive hallucinationer.
Youtube får kritik for at fjerne våben-videoer for langsomt efter skyderi i Field’s
Den formodede gerningsmand uploadede videoer, hvor han poserede med våben inden skyderiet i Fields.
Fik du læst det? Sommersøndage i selskab med det bedste fra dit mediehus
Tilmeld dig vores nyhedsbreve, så du sommeren igennem modtager et eksklusivt udvalg af mindeværdige artikler.
Kai har hevet olie op af Nordsøen i 25 år: Nu starter et nyt eventyr, hvor han skal hjælpe klimaet
På en olieplatform i Nordsøen er de første forsøg med at lagre CO2 i undergrunden så småt i gang. Men kan det redde os fra klimakrisen?
Biografi: Inge Lehmann blev seismolog ved et tilfælde
Ny bog fortæller, at i Danmark var hun en overset outsider, men i USA blev opdageren af Jordens indre kerne anerkendt som »one of us«.
LEDER: Vi kan ikke have en Microsoft-chef i spidsen for Danmarks digitalisering
Selvom Danmark er blandt de mest digitaliserede lande i verden, har vi været uden nogen fælles plan for digitaliseringen i mere end et år, siden den seneste fællesoffentlige digitaliseringsstra…
Forskere verden over går denne uge på gaden for at slå klimaalarm
I anledning af udgivelsen af en ny tilføjelse til IPCCs 6. klimarapport planlægger videnskabsfolk civile ulydighedsaktioner verden over.
Andreas Mogensen skal afprøve 3D-printer og måske VR-briller i rummet
Ikke én dag må gå til spilde under den danske astronauts kommende rummission.
Andreas Mogensen skal en tur mere i rummet som leder og pilot
Andreas Mogensen bliver pilot og leder på flyvningen, som foregår med et Crew Dragon-rumfartøj fra Elon Musks virksomhed SpaceX.
Boganmeldelse: Dr. Strangelove elskede sine glade ungdomsdage hos Niels Bohr
Ny bog beretter både om den nyeste forskning fra Niels Bohr Institutet og instituttets historie og betydning gennem 100 år.
Forskellige gener giver forskellige typer af migræne
Et stort internationalt studie har identificeret 86 hidtil ukendte gener for migræne og gjort det muligt at kategorisere migræne efter genetisk profil.