Ålegræs og tang binder kvælstof og udrydder alger: Nu skal der plantes løs i fjordene
Nu skal der plantes ålegræs flere steder i Danmark. Håbet er, at det kan reducere mængden af kvælstof i havet.
Fagligt talt: Energihøstning fra vibrationer ved hjælp af elektromagnetisme
Som alternativ til batterier kan man høste energi direkte fra omgivelserne og på den måde levere strøm til sensorer.
Kontroversiel opfinder: »Mine drænrør virker altid«
Interview: Transportministeren har åbnet for nye forsøg med de omstridte drænrør, som opfinderen Poul Jakobsen over hele verden graver ned for at redde sandstrande. Ingeniøren har spurgt Poul Jakobsen, hvorfor han ignorerer rapporter, der kalder rørene virkningsløse og kun accepterer egne rapporter som videnskab.
Chok-studie: Vi har overskredet den planetære grænse for kemikalier - PFAS er synderen
Selv sneen i Antarktis indeholder farlige mængder PFAS.
10 danske projekter gør sig klar til en tur i rummet med Andreas Mogensen
Projekterne skal blandt andet filme lynnedslag fra rummet, undersøge astronauters søvn og se om VR kan forbedre astronauters helbred.
Ny robot tager slæbet på slagteriet
Slagteriarbejde har længe været blandt de mest nedslidende jobs. En ny robot udviklet af Danish Crown bruger maskinlæring til at aflaste slagteriarbejdere med de tungeste arbejdsopgaver
Danske gas-kunder skal betale en milliard for rør til sukkerfabrikker: Men nyt regnestykke gør beslutningen ”tudetosset”
Støttepartier vil have 115 kilometer lang gasledning til Lolland og Falster sat på pause.
Ekstremregn og -temperaturer samt tørke: Risici ved global opvarmning kan reduceres
Floder tørrer ud, temperaturer når rekordniveauer og ekstremregn truer byer. Flere af naturfænomenerne er farlige for mennesker, men vi kan reducere risici ved at holde den globale opvarmning på 1,5 grader C, viser ny forskning.
Jordbakterie generer triangulær molekyle, der kan bruges til jetbrændstof
Bakterien streptomyces, der findes i jord, producerer et triangulært molekyle, der kan bruges til at producere jetbrændstof. Det viser ny forskning ledt af DTU-forsker.
Kai har hevet olie op af Nordsøen i 25 år: Nu starter et nyt eventyr, hvor han skal hjælpe klimaet
På en olieplatform i Nordsøen er de første forsøg med at lagre CO2 i undergrunden så småt i gang. Men kan det redde os fra klimakrisen?
Spørg Fagfolket: Hvorfor får sukker mit gær til at blive flydende?
En læser har et trick med at tilsætte sukker til gær i stedet for vand. Men hvorfor smelter gæren af sukkeret? Det svarer to forskere i Smag for Livet samt gærfabrikkerne på.
Forskere tvinges på kompromis: ‘Vi ser jævnligt sager, der afslører pres på forskningsfriheden’
I ny bog skitserer forskere et dansk forskningsmiljø under pres. Forsknings- og ytringsfriheden er truet, og en årsag er kampen med de private konsulenthuse.
Fjorde er lige så store udledere af metan som verdens dybhavsområder
Ny forskning fra Sverige viser, at fjorde er lige så store udledere af metan som verdens dybhavsområder, selvom de kun udgør en brøkdel af klodens havområder.
SYNSPUNKT Slet alt råmateriale fra DR’s fup-programmer
Viden er fandeme ikke et synspunkt! - professor Anja C. Andersens udbrud i TV2’s Presselogen i søndags - bragede denne uge igennem som hashtag #videnerfandemeikkeetsynspunkt på Twitter i kø…
Danmarks store genomcenter sadler om: Alt for få patienter bliver hjulpet
Nationalt Genom Center har indtil nu kun leveret helgenomsekventering til 1500 patienter af de op mod 60.000, som er målet de næste to år frem. Centret står derfor overfor en “opgavetilpasning”, der blandt andet flytter sekventeringsopgaver til regionerne.