Teknologisk Institut vil have robotterne ud i vores hverdag - recordere.dk
Teknologisk Institut åbner i dag, til ROBOTBRAG 2021, et nyt robotlaboratorium, Autonomous Robotics Lab, som skal hjælpe virksomheder med at udnytte det fulde potentiale af intelligente, autonome robotter, som kan arbejde uden for de normalt beskyttede produktionsmiljøer.
Forsker bag opfindelse: Her er den videnskabelige kur mod hikke
Virksomhed hævder, at deres sugerør med trykventil, der skal suges ekstra hårdt i, virker som effektiv kur mod hikke. Forskningsforsøg bakker påstanden op.
Forskere: Kina er langt fra AI-supermagt…endnu
Trods stort fokus på kinesisk forskning og udvikling af teknologier som kunstig intelligens, er landet stadig langt fra den supermagt på området, som man kan få indtryk af, påpeger en Kina-forsker og en AI-forsker. Men det kan hurtigt ændre sig, vurderer de.
Forskere: Kina er langt fra AI-supermagt endnu
Trods stort fokus på kinesisk forskning og udvikling af teknologier som kunstig intelligens, er landet stadig langt fra den supermagt på området, som man kan få indtryk af, påpeger en Kina-forsker og en AI-forsker. Men det kan hurtigt ændre sig, vurderer de.
Gipsskrue med fjeder fjerner larm fra naboer
Ny skrue med fjeder skal udgøre billig lyddæmpning mellem rum.
Ny metode afslører løse bolte ved at lytte til tonen
Tre års forskning tog det Marie Brøns at udvikle en metode til at afgøre, hvor spændt en bolt er. Rejsen omfattede fjerdeordens Euler-Bernoulli differentialligninger og en ph.d, der var lige ved at tage modet fra hende. Men der kom et eureka-øjeblik. Og metoden kan gøre det billigere at service vindmøller.
Sensor i ansigtsmaske opdager corona-smitte
Sensorerne i masken kan byttes ud, så teknologien kan måle andre sygdomme eller giftige stoffer som nervegas.
Mikro-løfteraketten “Spectrum” er den nye deltager i rumkapløbet
En ung München-ingeniørs start-up, Isar Aerospace, har vundet udbuddet om udvikling af en kommerciel mikro-løfteraket med støtte fra ESA og det tyske rumfartsagentur. Efter planen skal den første tyske “Spectrum”-raket sendes op fra Norge om mindre end et år.
Rapport: Teknologiudvikling skal speedes op for at bremse klimaforandringer
Det vil kræve en større indsats, hvis de teknologier, der skal bruges for at standse klimaforandringerne, skal komme på markedet i tide, lyder det i rapport fra Det Europæiske Patentkontor og Det Internationale Energiagentur.
Leder: Sundhedsministeriet trænger til selvdiagnosticering
I Sundhedsministeriets koncern med over 2.500 ansatte sker nu udskiftninger på flere vigtige chefposter. Statens Serum Institut har netop fået ny direktør, statsepidemiolog Kåre Mølbak samme s…
Crispr-opfinder får Nobelpris i kemi
Gensaksen Crispr er blevet et både uundværligt - og frygtet - redskab i kampen mod sygdomme og klimaforandringer. I dag modtog opfinderne Nobelprisen i kemi.
PODCAST: Eksperter: Altaner skal til periodisk syn. Apple trækker stikket for spilgigant
Efter to altanulykker på få år efterlyser eksperter igen tilsyn med aldrende altaner. Apple tager det tunge skyts i brug for spilgiganten Epic Games. Begmand til dansk innovation.
Leder: Danmark er alt for langt fra teknologiens hotspots
Der blev givet er en ordentlig begmand til vores opfattelse af dansk innovation og forskning fra Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV) i denne uge med udgivelse af en big data-undersøgelse, …
Danmark falder bagud på 7 ud af 11 teknologiske områder
“Danmark er måske slet ikke så teknologisk konkurrencedygtig, som vi går og tror”. Sådan lyder en af hovedkonklusionerne i en ny rapport fra ATV om Danmarks teknologiske styrkepositioner. Novozymes advarer mod forsat udsultning af STEM-forskningen
Nyt studie: Avancerede briller lader farveblinde se farver - også uden brillerne på
Farveblinde testpersoner i et mindre forsøg fik forbedret deres evne til at skelne mellem røde eller grønne nuancer ved hjælp af nogle særlige briller - også efter de stoppede med at bruge brillerne.