PODCAST Ingeniør halverer varmeregningen med hjemmebygget varmepumpe
I disse kolde tider ville det lune i økonomien med et varmepumpesystem, der kan bruge strømmen når den er billig, gemme på varmen og bruge den, når elprisen topper. Sådan et har Poul Erik Kristensen bygget. Hør om det i ugens Transformator.
LEDER Kapitalinteresser bag forskning skal frem i lyset
Stoppet for russisk gas har sammen med klimakrisen sat udviklingen af en bæredygtig energiforsyning på speed. Aldrig før har man diskuteret og kæmpet så intenst om, hvilke teknologier der ska…
‘Vi har brug for alting. Giv os lidt at spise,’ lyder en desperat bøn fra et oversvømmet Pakistan
Millioner af pakistanere sover under åben himmel, efter en altødelæggende monsun ramte landet i sommer. Samtidig mødes verdens lande på 30. år for at blive enige om løsninger på klimaproblemet.
Politikere ved valgmøde: Nul atomkraft, men de landvindmøller skal op
Ved dagens valgmøde skulle panelet finde løsninger på ikke bare energi, men også uddannelse og mangel på arbejdskraft.
Venstre vil sælge en del af Ørsted for at finansiere den grønne omstilling
Pengene fra salget af Ørsted skal bruges til grønne investeringer frem mod 2030 og forskning og udvikling, som skal gøre Danmark klimaneutral i 2050.
LEDER Valgets vigtigste spørgsmål: Hvem skal levere de teknologiske løsninger?
Så kom folketingsvalget. Om det var på tide eller i utide vil vi lade andre vurdere - det centrale er nu, at vi nu får sammensat et Folketing, der er klar til at finde løsninger på tidens stø…
Værd at Vide: Proteinfoldning, mRNA og noget kvant er årets favoritter til Nobelprisen
Her er Ingeniørens bud på dette års nobelpristagere.
De seneste 50 år er der kommet fem gange så mange vejr- og klimakatastrofer: ‘Der er intet naturligt ved dem’
Konsekvenserne af klimaforandringer er blevet tydeligere. Men vores udledning af de drivhusgasser, der skaber problemet, stiger, lyder det i ny rapport.
Topforskere i USA har mistet deres status som verdens mest citerede
Kina har førertrøjen på inden for alt fra AI over bioteknologi og udgivelse af forskningsartikler. Nu er topforskningen også den mest citerede.
Kontroversiel opfinder: »Mine drænrør virker altid«
Interview: Transportministeren har åbnet for nye forsøg med de omstridte drænrør, som opfinderen Poul Jakobsen over hele verden graver ned for at redde sandstrande. Ingeniøren har spurgt Poul Jakobsen, hvorfor han ignorerer rapporter, der kalder rørene virkningsløse og kun accepterer egne rapporter som videnskab.
36 år efter Challenger-ulykken: Nasa klar til igen at sende specialister i rummet
Nasa vil åbne op for at sende specialister i rummet, der kan arbejde side om side med professionelle astronauter. Planerne er en del af den voksende kommercialisering af ISS.
Kai har hevet olie op af Nordsøen i 25 år: Nu starter et nyt eventyr, hvor han skal hjælpe klimaet
På en olieplatform i Nordsøen er de første forsøg med at lagre CO2 i undergrunden så småt i gang. Men kan det redde os fra klimakrisen?
Facebooks whistleblower modtager dansk pris: ‘Vi bør lovgive om Metaverset allerede nu’
Whistlebloweren Frances Haugen vinder dansk pris for at fremme menneskerettigheder.
Amerikanske stater lukkede atomkraftværker - nu stiger CO2-udledningen
Nogle forskere ser med bekymring på lukningen af tre atomkraftværker. Andre påpeger, at det ikke gav økonomisk mening at holde hånden under kraftværkerne, som var plagede af driftsproblemer.
PODCAST: Kom med i månehabitat isoleret i mørke og kulde
I ugens Transformator kan du komme på rundvisning i Lunark, der er en prototype på en månebolig udviklet af to arkitekter, som selv testede det i 61 døgn i den grønlandske isørken. Høje priser på naturgas rammer en halv million danskere hårdt på pengepungen.