Britiske ingeniører: Lav betongulvet buet og spar 75 procent materialer
Britisk forskergruppe demonstrerer buet betondæk, der kræver 75 procent mindre materiale end flade betondæk. Og så kan det tilmed skilles ad og genbruges.
Fagligt talt: Fiskeriet smider årligt tonsvis af plastikaffald i havet
Denne Fagligt talt er skrevet af Eva Maria Pedersen, specialkonsulent, DTU Aqua Finn Larsen, seniorforsker, DTU Aqua og Henrik Gislason, professor emeritus, DTU Aqua Går man langs stranden,…
Når skaden er sket: PFOS kan oxideres eller varmes væk
PFOS og andre PFAS-stoffer kan godt renses og gøres ufarlige, både fra vand og jord. Men metoderne er relativt dyre, og der forskes i bedre.
Ny GEUS-rapport: Her kan vi begrave dansk atomaffald 500 meter under Jorden
Nye geologiske studier viser at et slutdepot for radioaktivt affald kan placeres mange steder i Danmark. Nu skal to lokaliteter udpeges, som skal undersøges med boringer. Senest i 2073 skal slutdepotet tages i brug.
Niels Bohr fysiker giver sit bud: Sådan flyver ufoer …hvis de findes
Hvis fremmed liv har besøgt Jorden, så har det krævet ekstremt hurtige fartøjer. Men er overlyshastighed overhovedet muligt? Teoretisk fysiker forklarer mulighederne med udgangspunkt i nye ideer til såkaldte warp-drives.
Mens politikerne kræver udflytning: ITU vil udvide med 200 studiepladser i København
IT-Universitetet er klar til at imødekomme den massive efterspørgsel på it-talenter fra erhvervslivet med en udvidelse af antallet af studerende i København. Det kræver dog fuld finansiering fra politikerne, der samtidig forsøger at rykke studiepladser til provinsen.
DEBAT: Kørselsafgifter er samfundsøkonomisk rigtigt - men desværre urealistisk
Vismændenes forslag til ændring af bilskatter vil enten stride mod basale krav til retssikkerhed eller også føre til massiv overvågning.
KRONIK: Energiøerne er vores fælles Mars-mission
Jacob Østergaard er professor og centerleder ved DTU Elektro, og Glenda Napier er CEO i Energy Cluster Denmark Illus.: Privatfoto Det er på alle måder epokegørende, når Danmark i …
Nyt projekt skal lette dronernes liv i luften
Det vælter frem med store og små droner, men det er svært at tjene penge på de flyvende robotter. 5G-netværk, en lufthavn og et forskningsprojekt skal hjælpe teknikken og forretningsmodellerne på vej.
0 ud af 88 nye projekter i plastindustrien er grønne
88 nye projekter fra verdens største plastvirksomheder er blevet igangsat mellem 2012 og 2019, men ingen af dem kan betegnes som grønne.
Syv minutters træning eller strøm til musklerne: Er det nok til at gøre en forskel?
Her undersøger vi tre metoder til at optimere din træning.