Selv om ‘Big Tech’-virksomhederne skal reguleres, kan vi stadig lære af dem
Klumme: I 2021 brugte de fem største amerikanske tech-virksomheder omtrent 1.000 milliarder kroner på forskning og udvikling. Og tallet vokser hurtigt. Alt andet lige må man have dyb respekt for denne vilje til innovation.
Krigen rammer rumfarten: ’Uden russernes hjælp kan rumstationen styrte ned’
Invasionen i Ukraine går ud over rummissioner både på kort og lang sigt.
Russiske trusler om at crashe ISS er tom snak - lige nu crasher deres rumindustri
Analyse: De vestlige ISS-partnere er på vej med løsninger til at holde rumstationen i kredsløb, hvis samarbejdet med Rusland kollapser. Men det var jo aldrig meningen.
CERN reagerer på invasion: Dropper nye samarbejder med russere
Efter ønske fra ukrainske samarbejdspartnere har CERN besluttet at suspendere den russiske observatørstatus, og stopper nye samarbejder med russiske forskere.
BAGGRUND: Fluorstoffer er unikke forureninger, der aldrig forsvinder
PFOS har en kemisk struktur, der giver unikke egenskaber. Men den forlader ikke kroppen, hvor den påvirker hormoner og forringer sædkvaliteten.
Boganmeldelse: Dr. Strangelove elskede sine glade ungdomsdage hos Niels Bohr
Ny bog beretter både om den nyeste forskning fra Niels Bohr Institutet og instituttets historie og betydning gennem 100 år.
Blodprøve identificerer risiko for Alzheimers
En nyudviklet blodprøve koster en tiendedel af en hjernescanning.
Atomkraft kan godt betale sig - men først i slutningen af den grønne omstilling
Først når et land har minimeret sin fossile andel af elproduktionen til omkring 20 procent, kan atomkraft konkurrere med vind og sol på prisen, konkluderer ny forskning fra Stanford University.
Godt nyt til energiforsker: Udvisning af hustru udsat
Den dansk-amerikanske ingeniør Mads Rønne Almassalkhi’s hustru, Brittany, skal alligevel ikke rejse hjem 2. marts.
Amerikanske stater lukkede atomkraftværker - nu stiger CO2-udledningen
Nogle forskere ser med bekymring på lukningen af tre atomkraftværker. Andre påpeger, at det ikke gav økonomisk mening at holde hånden under kraftværkerne, som var plagede af driftsproblemer.
Forskellige gener giver forskellige typer af migræne
Et stort internationalt studie har identificeret 86 hidtil ukendte gener for migræne og gjort det muligt at kategorisere migræne efter genetisk profil.
DTU-rektor klager til Mette F. over forsker-sag: »Jeg skammer mig som dansker«
Rektor på DTU Anders Bjarklev er rasende over den behandling, som den dansk-amerikanske energiforsker Mads Rønne Almassalkhi har fået.
Spørg Fagfolket: Hvor længe kan plast overleve sol og saltvand?
En læser vil gerne vide, hvor lang tid det tager for plastic at blive nedbrudt, når det er udsat for sol og saltvand. Det svarer ph.d. på SDU på.
Elon Musks hjerne-projekt beskyldes for mishandling af aber
Dyrerettighedsgruppe kritiserer firmaet Neuralink og et samarbejdende californisk universitet for grov mishandling af aber.
Astronomer gør fælles front mod radiostøj fra satellitter
Den Internationale Astronomiske Union, IAU, står bag nyt samarbejde, som skal sikre at radiostøj og lysforurening fra satellitter ikke hæmmer astronomernes opdagelser ude i universet eller har negative effekter nede på jorden.