Hul i lovgivningen giver mulighed for at fælde regnskov
Et hul i lovgivningen giver brasilianske sojadyrkere mulighed for at fælde regnskov for at udvide deres marker, til trods for at det har været ulovligt siden 2006.
Hun lægger fundamentet for at starte selv: Studerer sundhedsinnovation
Ingeniører, læger og andre sundhedsfaglige samles for at udvikle kompetencer i behovsdrevet innovation. For Catharina Holland nærer det drømmen om at starte egen virksomhed.
Forslag: Sådan kan vi igen krydse Europas grænser i tog
De lange rejser i Europa er overtaget af fly. Billige flybilletter og skatteregler gør togdrift svær. Men nu skal Europas trafikministre samles om en plan for tog på tværs af grænser.
Mercedes vildleder forbrugerne med ‘grøn’ kampagne, mener flere organisationer
Greenpeace har klaget til Forbrugerombudsmanden over kampagnen, som de kalder greenwashing.
Leder: Miljøet lider under hastværk ved prestigeprojekter
Man må forstå det sådan på transportminister Benny Engelbrecht, at han sover roligt om natten til trods for dyb og faglig bekymring i Sverige for, om Danmarks storstilede projekt Lynettehol…
Forskere i opråb: Tag sundhedstruslen fra giftige fluorstoffer alvorligt
Sundhedstruslen fra fluorstoffer er underbelyst og underprioriteret, advarer en række eksperter. Ud af 19.000 forurenede grunde i Danmark er kun 1.100 undersøgt for PFAS.
Kritik af regeringens udflytninger: It-folkene mangler netop i storbyerne
Aftalen »Flere og bedre uddannelsesmuligheder i hele Danmark« betyder, at universiteterne og andre videregående uddannelser i de store byer skal udflytte eller reducere antallet af studiepladser med fem til ti procent frem mod 2030. Men det møder kritik på it-området, da efterspørgslen i de store byer er stor.
Her er universiteternes plan for udflytningen af STEM-uddannelserne
Universiteterne har i høj grad prioriteret de to studieområder ‘tech’ og ‘science’ i deres udspil til udflytning og nedlukning af studiepladser.
Spritnye Vectron-tog samler støv: Lidt mere end halvdelen er i brug
DSB har fået leveret 32 af 42 nye el-lokomotiver, men manglende elektrificering betyder, at kun 18 er på skinner i øjeblikket.
Chef for nyt dansk stamcellecenter: Tiden er inde til at reparere organer
Stamcelleforskningen er gået ind i ny æra fra grundforskning til anvendelse. Men det skal både forskere og virksomheder lige lære, understreger CEO for nyt, dansk stamcellecenter.
Kinesere genopliver ide om batteriskift på elbiler - skiftestationer på vej i Europa
Kinesisk batteriproducent vil gøre batteriskift i elbiler populært igen med nye modulære standardbatterier. Samtidig planlægger elbilproducent at rulle skiftestationer ud over Europa. Dansk transportekspert tror ikke på ideen til private.
»Er vi blevet for kloge? Nej, tværtimod!«
Det kræver handling nu, hvis vi skal sikre et reelt forskningsberedskab for os selv og for fremtidige generationer, skriver formanden for Danmarks Frie Forskningsfond.
Dataetisk Råd: Vi blev ikke hørt om ‘stærkt bekymrende’ kunstig intelligens hos Skat
Det er »stærkt bekymrende,« at Folketinget reelt ikke ved, hvor principiel og skelsættende en beslutning, der er truffet om Skats adgang til i blinde at høste og anvende borgernes data, mener formanden for Dataetisk Råd.