Direktør: Virksomheder bliver mere effektive, når medarbejderne bliver ejere
Produktiviteten og medarbejdernes motivation stiger, når de får lov at eje en del af deres arbejdsplads. Derfor skal vi bruge coronakrisen til at gøre det nemmere at give medarbejdere ejerskab til arbejdspladsen, mener direktøren for Tænketanken Demokratisk Erhverv
Leder: Danmark er alt for langt fra teknologiens hotspots
Der blev givet er en ordentlig begmand til vores opfattelse af dansk innovation og forskning fra Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV) i denne uge med udgivelse af en big data-undersøgelse, …
Danmark falder bagud på 7 ud af 11 teknologiske områder
“Danmark er måske slet ikke så teknologisk konkurrencedygtig, som vi går og tror”. Sådan lyder en af hovedkonklusionerne i en ny rapport fra ATV om Danmarks teknologiske styrkepositioner. Novozymes advarer mod forsat udsultning af STEM-forskningen
Imperial College: Lockdown redder hundredtusindvis af liv i Storbritannien
Lockdown af Storbritannien fører til, at omkring 25 gange færre mennesker kommer til at dø af Covid-19. I stedet for at 510.000 britere skulle dø, estimerer professor og epidemiolog, at tallet nu ikke kommer til at overstige 20.000.
»Det er ingen tvivl om, at Kotlin har gjort livet rigtig meget lettere for os udviklere«
Læs ugens udviklerinterview.
Dansk forskning: Tweets og teknologi baner vejen for hurtig hjælp til psykisk sårbare
Tweets om mentale sygdomme kan hjælpe behandlere verden over med at beskytte og hjælpe psykisk sårbare, viser forskning baseret på enorme mængder af data.
Brexit: Den europæiske forskning ender som taberen
Usikkerheden om fremtiden for de europæiske forskere vokser. Hvis briterne forlader EU med et no-deal Brexit, vil det få store konsekvenser for forskningen.
Enorme sværme af krebsdyr fjerner milliarder tons CO2 fra atmosfæren
Men krill trues af fiskeri og fisk på flugt fra varmere vand.
Robot-edderkop skal kravle på Månen i 2021
Folkene bag håber, at robotten kan undersøge grotter, hvor mennesker kan bo i fremtiden.
Frekvensen svigter: Britisk nedbrud udstiller svaghed ved fremtidens elnet
Fremtidens elnet kommer til at mangle de tunge, roterende generatorer til at stabilisere frekvensen. Det blev et problem under det nylige britiske nedbrud, viser en analyse. Herhjemme er Energinet allerede i gang med at udvikle løsningen.
Kronik: Træbygninger kan føre til altødelæggende bybrande
Kristian Hertz er professor, og Lars Schiøtt Sørensen, Luisa Giuliani og Frank Markert er lektorer ved DTU Byg. Illustration: Privat I generationer er centrale dele af vore byer hove…
Nu er alle en bot: Her er den nye metode til at sprede misinformation på sociale medier
En ny manipulerende kampagne for online påvirkning er på vej, advarer Facebooks chef for cybersikkerhedspolitik.
Plantearter uddør 500 gange hurtigere end det naturlige niveau
Det registrerede antal uddøde plantearter er dog meget lavere end prognoserne og relativt lavere end for fugle og pattedyr.
Vildt Harman-patent: Flyvende surroundhøjttalere - recordere.dk
Det kan godt være besværligt at sætte et surround-system op. Selv, hvis du har valgt en løsning med trådløse baghøjttalere, skal disse som regel stadig hænges op på væggen eller fastgøres til standere, der så står og fylder på stuegulvet, klar til at blive væltet af overaktive børn og kæledyr. Det bliver naturligvis kun værre, …
Kunstig intelligens-firmaer i Europa bruger ofte ikke kunstig intelligens
AI giver penge fra investorer, også når der ikke er noget i produktet.