10 danske projekter gør sig klar til en tur i rummet med Andreas Mogensen
Projekterne skal blandt andet filme lynnedslag fra rummet, undersøge astronauters søvn og se om VR kan forbedre astronauters helbred.
Regeringen lukkede uddannelser for at spare SU til udlændinge: »Det var en fejl«
Danmark kommer til at mangle teknisk uddannede. Derfor var det en fejl, da regeringen sidste år besluttede at lukke for en række engelsksprogede uddannelser, lyder kritikken fra uddannelsesforsker, efter optaget er faldet.
Ny robot tager slæbet på slagteriet
Slagteriarbejde har længe været blandt de mest nedslidende jobs. En ny robot udviklet af Danish Crown bruger maskinlæring til at aflaste slagteriarbejdere med de tungeste arbejdsopgaver
Jordbakterie generer triangulær molekyle, der kan bruges til jetbrændstof
Bakterien streptomyces, der findes i jord, producerer et triangulært molekyle, der kan bruges til at producere jetbrændstof. Det viser ny forskning ledt af DTU-forsker.
Kai har hevet olie op af Nordsøen i 25 år: Nu starter et nyt eventyr, hvor han skal hjælpe klimaet
På en olieplatform i Nordsøen er de første forsøg med at lagre CO2 i undergrunden så småt i gang. Men kan det redde os fra klimakrisen?
Her er de 10 vigtigste ting, du skal vide om den nye CO2-skat
Hvor meget kommer det til at koste at udlede CO2? Og hvordan hjælper det klimaet? Få svarene på de vigtigste spørgsmål her.
SYNSPUNKT Kattegatforbindelsen burde være en død sild
Når man ser forslaget om en kommende Kattegatforbindelse omtalt i medierne for tiden er det oftest med det udgangspunkt, at trafik er godt, og at endnu mere trafik er endnu bedre - bare den er ”…
Fjorde er lige så store udledere af metan som verdens dybhavsområder
Ny forskning fra Sverige viser, at fjorde er lige så store udledere af metan som verdens dybhavsområder, selvom de kun udgør en brøkdel af klodens havområder.
By og Havn har fået besked på at undersøge en ny konstruktion af Lynetteholm
Transportminister Trine Bramsen (S) har bestilt en ny undersøgelse af, om anlægget kan bygges uden at blokere for Østersø-gennemstrømning.
Elbilproduktionen kommer ikke til at mangle vigtige batteri-metaller i nærmeste fremtid
Men industrien såvel som EU bør skride til handling, for Europa er sårbar overfor forsyningspresset.
Papir, plast, pap: Europæerne leverer fortsat 113 millioner ton husholdningsaffald om året
I en ny rapport slår Det Europæiske Miljøagentur fast, at husstandene i de europæiske lande producerer alt for meget husholdningsaffald, hvis de erklærede mål skal indfries inden 2030.
Atomkraftlisten giver svar om vindmøllestop, prisen på en kWh og politisk kidnapning af IDA
Ingeniøren har bedt listen Atomkraft ja tak! svare på de mange spørgsmål, som læserne kvitterede med, da listen blev valgt i IDA’s repræsentantskab.
Her slutter livet for din iPhone
BAGGRUND: Jeg har besøgt en robot, der kan adskille og sortere iPhones til genanvendelse. Går fremtiden mod mere miljørigtig genanvendelse? Hvert år sælger Apple over 200 millioner iPhones på verdensplan, heraf omkring 950.000 enheder alene i Danmark. Hvis ikke udtjente telefoner bortskaffes på forsvarlig vis, vil Apples telefoner udgøre en gigantisk miljøbelastning.
Databaserede værktøjer skal fremtidssikre IDAs medlemsydelser
Torsdag aften mødtes de seks kandidater til IDAs formandspost i direkte debat blandt andet om, hvordan de hver især mener, at IDA bedst støtter medlemmernes karriereudvikling og bliver den bedste kompetencepartner. Der gik kage i debatten - på den gode måde.
Kandidat til IDAs formandspost: »For mig handler det om, at alle føler sig hørt og har indflydelse«
Egentlig håber Malene Matthison-Hansen, Fagforeningslisten, at medlemmerne ikke lægger for meget mærke til, at de får en ny formand. De skal sådan set bare opleve, at IDA fortsat leverer gode faglige netværk og gode fagforeningsydelser.