Kronik: Prioriter din tid, og få udbytte af ny teknologi
Mange små og mellemstore virksomheder risikerer at komme endnu længere bagud, hvis de ikke prioriterer at bruge tid på at sætte sig ind i de nyeste teknologiske udviklinger.
Mistanke om materiealetyveri og svindel: Bach Gruppen politianmelder flere tidligere ansatte
En tidligere direktør og fire tidligere ansatte i datterselskabet BG Beton er meldt til politiet af Bach Gruppen. Koncernen mistænker dem blandt andet for at stå bag betonsvindel på Njals Tårn.
Danmark falder bagud på 7 ud af 11 teknologiske områder
“Danmark er måske slet ikke så teknologisk konkurrencedygtig, som vi går og tror”. Sådan lyder en af hovedkonklusionerne i en ny rapport fra ATV om Danmarks teknologiske styrkepositioner. Novozymes advarer mod forsat udsultning af STEM-forskningen
Bil kører på 10 procent tang: Danske forskere vil lave mere klimavenlig benzin
Der skal dog mere forskning til, før en del af benzinen til din bil består af tang-ethanol.
Bots og bajere: Robotter kan hjælpe med fremtidens danske humlehøst
En robot fra Teknologisk Institut, Syddansk Universitet og RoboCluster skal være i stand til at erstatte 6 til 7 markarbejdere.
Vinder af VIDENSKABENS TOP 5: Hydrogen og methanol uden energifrås
Ved at erstatte en energislugende metode med elektrisk opvarmning har Haldor Topsøe i samarbejde med forskere taget et afgørende skridt mod elektrificeringen af den kemiske industri. Det er efter Ingeniørens opfattelse årets største danske forskningsresultat.
Internationale eksperter: Fremragende dansk forskning mangler kommerciel succes
Danskerne får ikke nok ud af de offentlige forskningsmidler lyder kritikken fra et internationalt ekspertpanel, der har undersøgt Danmarks innovationsevne.
Forsvundet i ti timer: Drone finder barn i kornmark
Droner bliver mere og mere almindelige til redningsoperationer, siger forsker.
Robotter kan nu lugte og mærke (næsten) ligesom mennesker
Sanserne er nødvendige, når robotter skal begå sig i menneskets kaotiske verden.
Fremtidens fødevaresikkerhed testes med en kæde af spiselige insekter
Med ny teknologi kan du følge maden på tæt hold - hele vejen fra mark til tallerken.
Hun vil printe sensorer med inspiration fra biologien
Flere danske forskningsprojekter undersøger, hvordan man kan printe elektriske komponenter til trådløse sensorer. Printet elektronik giver nemlig både fleksible strukturer og kan fremstilles billigere.
Neuromorphic computing: Fremtidens computer skal arbejde som en menneskehjerne
Energiforbruget bliver den største udfordring for fremtidens computere til kunstig intelligens. Derfor forsøger forskere på Aarhus Universitet at udvikle teknologi, der er i stand til at fungere som den menneskelige hjerne: Med enorm kraft og lille energiforbrug.
Unyttige grønne poser kan være fortid for københavnerne
De grønne poser til bioaffald består af 70 procent plastik og bliver sorteret fra som almindelige plastposer. Det har fået Københavns Kommune til at genoverveje posernes fremtid.
Eksperter efter demobyggeri: Stil skrappere energikrav til byggeri
I 2017 droppede regeringen de planlagte stramninger af energikravene til nybyggeri, der skulle være trådt i kraft i 2020. Men et demonstrationsbyggeri har vist, at de droppede krav kan opfyldes billigt
Kronik: Hvem uddanner ingeniører til at bygge med træ?
Byggesektoren lander højt på listen af klimasyndere, hvorfor der kræves umiddelbar handling for at nedbringe sektorens klimabelastning. Den udvikling er undervejs, hvilket ses i en stigende anve…