Nyt atomur klarer test i rummet med bravour
Nasa har med succes afprøvet et atomur, som kan bruges i rummet, og som er mere nøjagtigt og stabilt end de nuværende rum-ure.
Sensorkaos truer: Nye værktøjer fanger fejl i data
Når mængden af sensorer vokser, stiger sandsynligheden samtidig for at finde og udbedre fejl i tide.
Nyt princip skal lukke robotterne ud af fabrikshallen
Efter flere års udviklingsarbejde er Capra Robotics klar til at sælge terrængående udendørsrobotter efter en helt ny opskrift.
Bredbåndssatellitter kan bremse GPS-spoofing
Nye bredbåndssatellitter i kredsløb tæt på Jorden kan anvendes som et navigationssystem ligesom GPS og Galileo. Dermed kan de også blive et effektivt middel mod GPS-spoofing, hvor falske radiosignaler forvirrer og snyder fly og skibe verden over.
Første hastighedstest af nyt satellit-bredbånd skuffer
De første hastighedstest af de nye Starlink-satellitter lever ikke op til løfter fra Elon Musk lom højhastighedsforbindelser på over 1 GB/s og latenstider under 20 ms. Hvis ikke nye test fra Elon Musk og Starlink løfter hastigheden, kan det blokere for opsendelsen af tusindvis af nye satellitter i lav jordbane om jorden.
Brexit: Aftaler om forskning, data og satellitter blafrer i vinden
Storbritannien og EU får rygende travlt i løbet af 2020, hvor en række aftaler om forskningsmidler, roamingpriser, satellitsystemer og dataregler skal forhandles på plads.
De europæiske GPS-satellitter er brudt sammen: Flere dages nedetid
Det europæiske svar på det amerikanske GPS-positioneringssystem, Galileo, er nede for femte dag i træk.
EU’s prestigesatellitter slået ud af fejl i italiensk tidsserver
Det system, som leverer de nøjagtige tidssignaler til det europæiske positioneringssystem Galileo, er ramt af en alvorlig fejl. Foreløbig har systemet været nede i fire dage.
Storbritannien ude af Galileo: Står uden navigationsatellitter om få måneder
Premierminister Theresa May smækker med døren og forlader forhandlinger om at lade Storbritannien forblive i det europæiske satellitprogram Galileo. Nu vil briterne bygge deres eget navigationssystem efter have brugt over 10 milliarder kroner på Galileo.
Flyvende drivhuse skal dyrke tomater i miljøer som på Månen og Mars
To drivhuse med tomatfrø bliver opsendt mandag aften sammen med kunstig urin, bakterier og alger for at simulere madproduktion i baser på Månen og Mars. Missionen er drevet af dansk udstyr.
Test i Aarhus: Mobil robot navigerer med 0,75 centimeters præcision
Ny testplatform i Aarhus giver mulighed for at blive klogere på, hvordan en præcis positionering kan bidrage til Danmarks teknologiske udvikling og skabe meget præcise navigationssystemer til udendørs robotter og selvkørende biler
Dansk super-navigation testes i Aarhus - recordere.dk
1 cm nøjagtighed: Super-præcise satellitpositioner bliver nu testet i Aarhus
Brexit ryster Galileo-satellitprogram: Storbritannien vil lave ny konkurrent
EU vil skubbe Storbritannien ud af det europæiske konkurrent til GPS-systemet, Galileo. Konsekvenserne vil være størst for Storbritannien, lyder det fra DTU Space.
Galileo – Europas GPS-system er nu online
KORT NYT: Nu kører Galileo – Europas eget positionssystem. Det har været dødsdømt flere gange, men nu er Galileo i luften og kan bruges af understøttede enheder. Ifølge Business.dk blev stikket sat i torsdag den 15. Ifølge Business.dk blev stikket sat i torsdag den 15.