Kathrine skal it-sikre Grønland: »Vi er nødt til at antage, at der vil komme et brud«
Lederen af Grønlands Digitaliseringsstyrelse føler sig tryg ved opgaven. Fire mand beskytter Grønlands digitale infrastruktur.
Fire medarbejdere forsvarer Grønland mod de digitale supermagter
Interessen for Grønland tager til, men landet er sårbart over for spionage og destruktive cyberangreb, vurderer flere eksperter.
Ny GEUS-rapport: Her kan vi begrave dansk atomaffald 500 meter under Jorden
Nye geologiske studier viser at et slutdepot for radioaktivt affald kan placeres mange steder i Danmark. Nu skal to lokaliteter udpeges, som skal undersøges med boringer. Senest i 2073 skal slutdepotet tages i brug.
Global hedetur får lyn og torden over Arktis til at sætte rekord
Endnu et voldsomt symptom på klimatiske forandringer viste sig sidste år i form af 7.278 lynnedslag nord for den firsindstyvende breddegrad.
Analyse: Vi har store forventninger til forskerne - men ‘Hope is not a strategy’.
Forskerne skal både redde os fra pandemier og løse klimakrisen. Magter de opgaven? Er de godt nok rustet til det?
Russere vil overvåge frossen klimabombe: Borer 30 meter ned
Et nyt system til overvågning af permafrost er nyskabende, og kommer til at forbedre de data, vi har om permafrostlaget, mener dansk forsker.
Spektakulære stjerneskud, solformørkelse og nordlys: Det skal du holde øje med på himlen i 2022
Du kan blandt andet opleve både en delvis sol- og en delvis måneformørkelse i løbet af året.
DR offentliggør premieredato på ‘Borgen’ - recordere.dk
Søndag den 13. februar vender ’Borgen’ tilbage på DR1 og DRTV. Her møder vi Birgitte Nyborg som nyudnævnt udenrigsminister, og den velkendte nationale arena udvides, da Nyborg pludselig står midt i et internationalt magtspil efter fund af olie i Grønland.
Videnskabens Top-5: Hurtig afsmeltning af indlandsisen kan stoppe Golfstrømmen
Jordens klimatiske systemer kan skifte fra en stabil tilstand til en anden. Hurtige ændringer kan få systemer til at tippe, før man ellers forventer.
FN slår alarm: Arktisk varmerekord på 38 grader bør få alarmklokkerne til at ringe
FN’s Meteorologiske Organisation, WMO, ringer med alarmklokkerne efter officielt at have anerkendt den højeste temperatur nogensinde målt i Arktis. Det er blot en af flere mulige rekorder, som kan tilskrives klimaforandringerne.
Floder dominerede Østgrønland for bare fem millioner år siden - ikke is
En storstilet kortlægning viser, hvordan grundfjeldet i Østgrønland har bevæget sig op i nyere geologisk tid. Først da fjeldet stod stille for fem millioner år siden, grundlagdes indlandsisen.
Nuuk uden strøm: Energidirektør fortæller om højdramatisk uge i Grønland
Strømforsyningen fra vandkraft er tilbage efter fejl siden mandag. Overisning og orkan slog værket ud, mens start af diesel nødanlæg løb ind i problemer og kommunikations-blackout.
1958: Propeller med vendbare blade klarer selv den sværeste grønlandsis
Propellen skal holdes i stadig rotation, så isen ikke pakker om ishavsskibet ‘M/S Kista Dan’ i farvandene ved Grønland eller Antarktis. Uden den særlige propel med de vendbare blade havde sejladsen ifølge kaptajnen slet ikke været mulig.
I 1937 rejste eventyreren Louise til det ukendte Grønland - i dag ser her helt anderledes ud
Billeder fra dengang og nu viser tydeligt, at Grønlands enorme ismasser smelter væk.
Grønlands nye dinosaur blev afsløret med CT-skanning
Ct-skanning og sammenligning af fossiler fra hele verden har ført til, at et dinosaurfund i Grønland nu betegnes som en helt ny slægt med kun én art: Issa saaneq eller “Kolde knogler”-dinosauren.