Nyt projekt skal lette dronernes liv i luften
Det vælter frem med store og små droner, men det er svært at tjene penge på de flyvende robotter. 5G-netværk, en lufthavn og et forskningsprojekt skal hjælpe teknikken og forretningsmodellerne på vej.
DEBAT: Fotonik forsømmes trods enormt potentiale
Danmark er verdensførende, når det gælder forskning inden for fotonik, men vi forsømmer at omdanne vores viden til nye produkter og virksomheder.
Nu kører 5G: Tager kampen op med Wi-Fi på fabriksgulvet
Efter flere år med flotte salgstaler er næste generation mobilnetværk, 5G, nu en realitet i Danmark. Det nye netværk er designet som et trådløst kabel på fabriksgulvet. TDC er først og så følger Telenor og Telia lige bagefter.
Australske forskere måler verdens hurtigste internethastighed
Australske forskere har målt verdens hurtigste internethastighed, der kan være med til at forme, hvordan fremtidens uddannelser og e-handel kommer til at se ud.
Tyske myndigheder godkender førerløs parkering i Stuttgart
Mercedes-biler har nu fået tilladelse til at parkere førerløst i et p-hus i Stuttgart. Den selvkørende teknologi er dog begrænset til meget få biler.
Podcast: AI kræver bedre hardware og presserende spørgsmål til den nye regering
Hvis forbrugere og virksomheder i stigende grad skal have gavn af kunstig intelligens (AI), kræver det mere kraftige computerchips. Og hvad vil den kommende regering egentlig med Baltic Pipe og Viking Link?
Storbritannien giver grønt lys for Huawei-opbygning af 5G
Kinesiske Huawei må gerne bidrage til opbygningen af 5G i Storbritannien, lyder det fra officielt hold.
Dansk startup vil bringe pakker ud med fortovsrobotter
Tidligere på måneden var der inviteret til dialogmøde hos Færdselsstyrelsen i Ribe med fokus på de selvkørende pakkerobotter. Meldingen er, at de skal gøres lovlige i 2020.
Fremtidsparadis eller hacker-kaos: Her er tre fordele og tre farer ved smarte byer
Fremtidens smarte by sparer på strømmen og flyver dig rundt med droner. Men dit privatliv kan betale prisen.
Spørg Fagfolket: Findes der ikke bedre løsninger for svagtseende end bip-lyde i lyskrydset?
En læser undrer sig over, at der ikke kommer nye løsninger for svagtseende end den gammeldags bipper. Kunne man ikke bruge tags eller mobiltelefonen? Det svarer Aarhus Kommune på.
DEBAT: Hvordan får danske iværksættere mest muligt ud af data fra satellitterne?
Debatoplæg II: Op til en konference 8. oktober om Danmarks rumstrategi efterlyser Uddannelses- og Forskningsministeriet input til, hvad Danmark skal fokusere på som rumnation. Giv dit besyv med her.