Dagbog fra COP27: Klimaviden skal bygges ind i uddannelserne
Klimakrisen er nærmest afgrundsdyb, men på det igangværende COP27-topmøde er der alligevel er vis afklarethed. De mange detaljer i Paris-aftalen, der skulle forhandles på plads, er nemlig ved…
Dagbog fra COP27: Retfærdig omstilling er et vigtigt omdrejningspunkt for holdbare klimaløsninger
Jeg har efterhånden deltaget i en lang række COP-møder. Og hvor jeg startede med at fremlægge IDAs energi- og klimascenarier og talte med ingeniørforeninger og andre, der interesserede sig fo…
Dagbog fra COP27: Valg af uddannelse kan være det vigtigste klimavalg
Set i et globalt perspektiv er renovering af eksisterende byggeri helt afgørende for den grønne omstilling.
Dagbog fra COP27: Invasionen i Ukraine har også klimaperspektiver
Det er i de store forhandlinger, klimaaftalerne skal landes. Men det er i de mange menneskers møde på gulvet, forståelsen skal findes.
Dagbog fra COP27: Vi skal se på CO2-udledning i bygningers samlede levetid
På klimatopmødet underskrives en deklaration om byggeriets klimamål. Men Danmark er ikke med, fordi vi endnu ikke har fundet nogen regering.
Dagbog fra COP27: Klimabistand er givet til fattige lande som dyre lån
Denne første side i dagbogen er skrevet på vej til Sharm el-Sheikh i Egypten, hvor jeg de næste to uger skal deltage i FNs årlige klimakonference, COP27. De sidste par uger har budt på flere …
Regeringen lukkede uddannelser for at spare SU til udlændinge: »Det var en fejl«
Danmark kommer til at mangle teknisk uddannede. Derfor var det en fejl, da regeringen sidste år besluttede at lukke for en række engelsksprogede uddannelser, lyder kritikken fra uddannelsesforsker, efter optaget er faldet.
Atomkraftlisten giver svar om vindmøllestop, prisen på en kWh og politisk kidnapning af IDA
Ingeniøren har bedt listen Atomkraft ja tak! svare på de mange spørgsmål, som læserne kvitterede med, da listen blev valgt i IDA’s repræsentantskab.
Fagfolk om dansk drikkevandsekspertise: ‘Området er underprioriteteret’
Rundspørge viser, at eksperter undrer sig over, at Danmark ikke har satset langt mere på forskning i drikkevand. Der er kun mellem en til to fuldtidsstillinger på lektor/professorniveau inden for vandforsyning.
Atomkraftliste brager ind i IDAs repræsentantskab
Den nye liste Atomkraft ja tak! vandt seks pladser i repræsentantskabet. Det samme gjorde Ingeniør- & TeknologiListen, som næsten fordoblede sit mandat og blev den største liste.
Databaserede værktøjer skal fremtidssikre IDAs medlemsydelser
Torsdag aften mødtes de seks kandidater til IDAs formandspost i direkte debat blandt andet om, hvordan de hver især mener, at IDA bedst støtter medlemmernes karriereudvikling og bliver den bedste kompetencepartner. Der gik kage i debatten - på den gode måde.
Kandidat til IDAs formandspost: »For mig handler det om, at alle føler sig hørt og har indflydelse«
Egentlig håber Malene Matthison-Hansen, Fagforeningslisten, at medlemmerne ikke lægger for meget mærke til, at de får en ny formand. De skal sådan set bare opleve, at IDA fortsat leverer gode faglige netværk og gode fagforeningsydelser.
Kandidat til IDAs formandspost: »Jeg har ikke forandringsmani«
Man skal kun lave om på ting, når man er sikker på, at de kan forbedres, mener Ivan Lilleng, Senioringeniørlisten. Som formand forestiller han sig at bruge tid på at påvirke samfundet og Folketinget med objektiv viden – ikke mindst når det gælder forskningspolitik.
Kandidat til IDAs formandspost: »Et af mine fokuspunkter er, at man skal trives i arbejdslivet«
At kunne sætte en visionær retning er den vigtigste opgave som formand for IDA, mener Laura Klitgaard, Innovation, Trivsel og Moderne ledelse. Ikke mindst fordi arbejdsmarkedet forandrer sig og derfor kalder på nye ydelser til medlemmerne.
Kandidat til IDAs formandspost: »Det handler om at sikre, at vi spiller hinanden gode i IDA«
Flere medlemmer skal deltage aktivt i IDAs arbejde. Derfor vil Aske Nydam Guldberg, Ingeniør & TeknologiListen, sætte fokus på moderne former for frivillighed, som appellerer til de yngre årgange. Derudover skal IDA blande sig mere i den offentlige debat med ekspertviden.