Nyt projekt skal lette dronernes liv i luften
Det vælter frem med store og små droner, men det er svært at tjene penge på de flyvende robotter. 5G-netværk, en lufthavn og et forskningsprojekt skal hjælpe teknikken og forretningsmodellerne på vej.
Tysk-produceret Tesla til jul: Giga-fabrik gør klar til åbning
Tesla fejrer åbningen af ny fabrik i Berlin, der efter planen skal producere mindst en halv million elbiler årligt. Sidste tilladelse mangler dog fortsat.
Hvordan skal vi bruge Galileo-netværket? Gode ideer kan vinde en mio euro
Har du ideer til hvordan EU’s Galileo-netværk kan bruges til bedre landbrug, mobilitet eller endda kvanteteknologier, så står EU-agenturet EUSPA klar med knap 7,5 mio. kroner i støtte.
Otte teknologier som enhver it-leder og iværksætter bør kende
Klumme: Vi bør droppe tanken om at være forandringsparate og i stedet blive forandringsskabende. Derfor skal vi skal læse op på nogle af de væsentligste teknologier, så vi kan vurdere, hvorvidt de kan betyde en konkurrencefordel for os frem for en trussel.
DEBAT: Fotonik forsømmes trods enormt potentiale
Danmark er verdensførende, når det gælder forskning inden for fotonik, men vi forsømmer at omdanne vores viden til nye produkter og virksomheder.
Vestager lancerer kæmpe milliard-plan for teknologisk uafhængighed
EU vil bruge omkring 20 procent af coronagenopretnings-fonden, 1100 milliarder kroner, til at gøre unionen mere teknologisk uafhængig af USA og Asien. Tirsdag fremlagde Margrethe Vestager, konkurrencekommissær i EU, en tiårsplan, som skal sikre EU’s digitale forsyningskæde.
EU kaster sig ind i kampen om nye satellitter til bredbånd
EU-Kommissionen vil være uafhængige af den teknologiske krig mellem Kina og USA. Europa bør derfor have eget netværk af satellitter til bredbånd i yderområder og som platform for kvantebaseret kryptering.
Danfoss vil være verdensførende
Danfoss har en strategi om at være nummer et eller to i verden på sit felt. Strategien drives af globale megatrends, og opkøb af virksomheder er et fast middel til at nå målet. Der er forskel på at købe små og store teknologivirksomheder, men fælles er, at det ikke bare er hjernen og ideerne, Danfoss køber, det er også medarbejdernes hjerter.
Corona-investeringer: Erhvervsorganisationer og IDA vil skabe titusindvis af job
Dansk Industri og Dansk Byggeri er klar med idekataloger, der samlet set kan skabe 50.000 arbejdspladser og vækst i slipstrømmen af coronakrisens hærgen i verdensøkonomien. IDA byder også ind med 12 grønne ideer til at skabe ny beskæftigelse.
Power-to-X og ‘grøn’ cement: Her er klimapanelets anbefalinger til investeringer
Med den kommende finanslov er der lagt op til, at Innovationsfonden får øremærket 800 millioner kroner til grønne udviklingsprojekter. Fondens klimapanel har derfor kastet lys over, hvilke klimaløsninger Danmark får mest ud af at investere i.
Dansk pioner om certificeringer til skyen: »Bottomline er, at det ikke betyder så meget«
De store cloud-udbydere tilbyder certificeringer som vejen frem til de gode jobs. Og flere bliver certificerede, men hvor nødvendige er cloud-certificeringerne egentlig? Få tre forskellige bud her.
Kronik: Bæredygtige teknologiske løsninger ‘popper’ ikke bare op
Christian Kaarup Baron er lektor ved Institut for Kemi og Biovidenskab, Aalborg Universitet Illustration: Privatfoto Et mere upåagtet bidrag til klimakrisen kom, da man holdt op med a…
Evaluering: Danmark får fuld valuta for milliard-satsning på energi-udvikling
En ny evaluering af Danmarks væsentligste udviklingsstøtte til grønne energiprojekter, EUDP, viser, at virksomhederne er superglade for ordningen og selv spæder mere i kassen end staten.