“Spøgelsespartikler” fanget i LHC for første gang: Åbner for studier af mørkt stofFor første gang er neutrinoer blevet skabt og detekteret i et partikelbrag i LHC. Nu har forskerne teknikken til at jagte Universets mindste dele.
Mysteriet om Jordens indre: Planetens kerne vokser skævtJordens hårde indre kerne vokser skævt. Det kan være en forklaring på, at seismiske bølger passerer gennem Jorden hurtigere ved Nord- og Sydpolen.
Ozon-hul over Antarktis er større og dybere, end det har været i mange årSelvom årsagen skal findes i vejrforhold, var hullet aldrig opstået uden de gasser, vi har udledt.
Neandertaler-nyt og næsehorn i fremgang: Her er fem oversete videnskabsnyheder fra sidste ugeVi giver dig den korte version af de videnskabsnyheder, som er gået under radaren.
Kig op! 2020-himlen er klar med otte store astronomiske begivenheder - og én menneskeskabtI år kan du blandt andet se to sammensmeltede planeter og et ‘satellit-tog’.
Det var ikke et episk fupnummer: Her er fem beviser på månelandingenDer findes dem, der betvivler, at vi har besøgt Månen. Men der er masser af beviser.
Det var ikke et episk fupnummer: Her er seks beviser på månelandingenDer findes dem, der betvivler, at vi har besøgt Månen. Men der er masser af beviser.
Klimaguide i 10 trin: Katastrofen kom kun tættere på i 2018Har du svært ved at hitte ud af, hvordan det faktisk går med klimaet? DR Viden leverer en hjælpende hånd til forståelsen af klimaudfordringerne lige nu.
Radioaktive sten smelter Antarktis nedefraForskere fra blandt andet DTU har opdaget et område på størrelse med Fyn, der smelter hurtigere, end det burde.