Jordens anden trojaner bliver holdt fanget i 4.000 år - skal vi tage på besøg?
En asteroide med en diameter på en kilometer følger Jorden som en tro følgesvend rundt om Solen.
Jorden brænder under transportminister: Holder krisemøder efter klimafortielse
Flere partier er indkaldt til krisemøder, efter Ingeniøren har afsløret, at ministeriet lå inde med tal på infrastrukturaftalens CO2-udledning, selv om ministeren sagde det modsatte.
Tag med til schweizisk tyngdekraftbatteri: Lagrer energi med kran og betonklodser
En seksarmet kran, tyngdekraften og 35 ton tunge betonblokke er kernen i Energy Vaults system til energilagring. Ingeniøren besøgte virksomhedens testfacilitet i Schweiz.
Ugens debat: Hvis der er liv på andre planeter – hvorfor ser vi det så ikke?
Hvis fremmed liv skal besøge Jorden, kræver det ekstremt hurtige fartøjer. En teoretisk fysiker gennemgik på ing.dk mulighederne for at nå overlyshastighed. Læserne diskuterede derefter, hvorfor aliens overhovedet skulle være interesserede i at besøge os.
Nu tænder Webb-teleskopet motoren - og går i kredsløb om L2
James Webb Rumteleskopet tænder sin motor 24. januar kl. 20.00 dansk tid for at gå i sit kredsløb om Lagrangepunkt 2 omkring halvanden million kilometer borte fra Jorden.
Med Ramskov gennem videnskaben: Sådan fik al vores viden et sikkert fundament
Naturvidenskaben er under konstant forandring. Gamle forklaringer erstattes af nye og mere korrekte – men der er trods alt noget, som er sikkert og vist, fortæller videnskabsredaktør Jens Ramskov i dette opkog af en tidligere artikelrække med navnet: Sikkert og vist.
Ny GEUS-rapport: Her kan vi begrave dansk atomaffald 500 meter under Jorden
Nye geologiske studier viser at et slutdepot for radioaktivt affald kan placeres mange steder i Danmark. Nu skal to lokaliteter udpeges, som skal undersøges med boringer. Senest i 2073 skal slutdepotet tages i brug.
Niels Bohr fysiker giver sit bud: Sådan flyver ufoer …hvis de findes
Hvis fremmed liv har besøgt Jorden, så har det krævet ekstremt hurtige fartøjer. Men er overlyshastighed overhovedet muligt? Teoretisk fysiker forklarer mulighederne med udgangspunkt i nye ideer til såkaldte warp-drives.
PODCAST: Hvordan opstod livet på Jorden?
AFSNIT 2: Opskriften på liv får du denne episode af ‘Sikkert og vist om videnskab’, der handler om, hvordan livet opstod på vores klode, og hvordan arterne har klaret sig i evolutionens lotteri.
PODCAST: Universets oprindelse og Jordens historie
AFSNIT 1: I denne podcast sætter Ingeniørens videnskabsredaktør Jens Ramskov fokus på, hvad videnskaben fortæller os om universet og naturens orden og udvikling. Første episode handler om, hvordan Jorden opstod, og hvordan den engang vil ende sin eksistens.
Exomåner er svære at finde, men her er et rigtigt godt bud
Forskere har gennemanalyseret observationer af 70 stjernesystemer og fundet en ny interessant exomåne-kandidat. Det kræver flere observationer for at afgøre, om kandidaten kan få den endelige blåstempling.
Svensmark: Supernova-eksplosioner styrer vores liv og klima på Jorden
»En bekræftelse af Svensmarks ideer vil svare til intet mindre end et paradigmeskift svarende til pladetektonikken i geologien eller evolutionen i biologien,« siger geologiprofessor Claudio Gaucher om de seneste resultater fra den danske astrofysiker Henrik Svensmark.
Webb-teleskop i forvandlingsnummer: Strækker sit fem-lags solsejl helt ud
Det 21 x 14 meter store solsejl, der skal give teleskopet og de fintfølende instrumenter på James Webb skygge for Solen, er nu så godt som foldet ud. Den endelige udstrækning af sejlet er dog udsat en smule.
Spektakulære stjerneskud, solformørkelse og nordlys: Det skal du holde øje med på himlen i 2022
Du kan blandt andet opleve både en delvis sol- og en delvis måneformørkelse i løbet af året.
Rumteleskop tager billeder af de fjerneste planeter i vores solsystem
På billedet af Jupiter kan man se en orkan, der er to til tre gange større end Jorden.