SYNSPUNKT Alt for få nyskabelser når ud på markedet
I Danmark er vi langt fremme med forskning og innovation. Men desværre kan vejen videre ud i erhvervslivet være lang og besværlig.
Kronik: Prioriter din tid, og få udbytte af ny teknologi
Mange små og mellemstore virksomheder risikerer at komme endnu længere bagud, hvis de ikke prioriterer at bruge tid på at sætte sig ind i de nyeste teknologiske udviklinger.
1839: »Tidendes kedelige, som oftest tekniske Indhold havde ikke vundet den mange Venner«
Teknologihistorie: Industriforeningens to sidste tidsskifter på i alt 17.500 sider er nu digitaliseret
Danmark falder bagud på 7 ud af 11 teknologiske områder
“Danmark er måske slet ikke så teknologisk konkurrencedygtig, som vi går og tror”. Sådan lyder en af hovedkonklusionerne i en ny rapport fra ATV om Danmarks teknologiske styrkepositioner. Novozymes advarer mod forsat udsultning af STEM-forskningen
Din mobil er virkelig klam! Sådan gør du noget ved det
Din klamme smartphone kan holdes ren med en ny bakteriedræbende rengøringsspray. Et dansk firma rammer tidsånden, hvor øget håndhygiejne er kommet i fokus på en kedelig baggrund. Vi vasker hænder efter toiletbesøg og før tilberedning af mad, men har du tænkt over, hvor beskidt din smartphone egentlig er? Håndvasken og eventuel af afspritning til trods, så hjælper det jo ikke, når vi bagefter griber ud efter en møgbeskidt telefon eller tablet.
Vinder af VIDENSKABENS TOP 5: Hydrogen og methanol uden energifrås
Ved at erstatte en energislugende metode med elektrisk opvarmning har Haldor Topsøe i samarbejde med forskere taget et afgørende skridt mod elektrificeringen af den kemiske industri. Det er efter Ingeniørens opfattelse årets største danske forskningsresultat.
Internationale eksperter: Fremragende dansk forskning mangler kommerciel succes
Danskerne får ikke nok ud af de offentlige forskningsmidler lyder kritikken fra et internationalt ekspertpanel, der har undersøgt Danmarks innovationsevne.
Hun vil printe sensorer med inspiration fra biologien
Flere danske forskningsprojekter undersøger, hvordan man kan printe elektriske komponenter til trådløse sensorer. Printet elektronik giver nemlig både fleksible strukturer og kan fremstilles billigere.
Kronik: Manglende viden om kalkmørtel ødelægger gamle kirker
Jens Chr. Ledgaard er civilingeniør og kirkeværge Illustration: Privatfoto Flere historiske bygninger har fået uoprettelige skader, fordi ‘moderne’ materialer ofte gør mere ska…