Historiens største vulkanudbrud sprængte hul i ozonlaget og udryddede næsten menneskehedenForskere afslører nye detaljer om Toba-vulkanens udbrud for 74.000 år siden.
DEBAT: Landbrugsjord har stort potentiale for CO2-lagringAt opbygge landbrugsjordens indhold af humus er et overset perspektiv i kampen for at omstille dansk landbrug til en bæredygtig fremtid, mener konsulent.
Torben har holdt øje med klimaet i Arktis i mere 30 år: ‘Pludselig var det her store område kollapset… skyllet i floden’Klimaforskere har undervurderet, hvor hurtigt opvarmningen i Arktis går, lyder det i ny rapport.
Klimafiks har en ulempe: Forskernes bøvsestopper dur ikke til økologiske køerForskere forsøger at nedbringe de økologiske køers metanudslip ved at give dem æteriske olier.
Beregninger chokerer forskere: Amazonas udleder nu mere CO2, end den optagerSkovrydning og rovdrift gør, at verdens største regnskov ikke længere suger mere CO2 ud af luften, end den udleder.
Forskere: Genanvendelig plast er fremtiden – men alt for dyrtForskerne bag genanvendeligt plastmateriale arbejder på at nedbringe produktionsomkostninger og klimaaftryk.
Mennesket har forandret 97 procent af verdens økosystemerLøsningen kan være at bringe bestemte arter tilbage i deres naturlige habitater, påpeger forskere.
Isen smelter og storbyer vokser: Google Earth viser Jordens forandringDet er nu muligt at se satellitbilleder fra næsten fire årtier.
Fremtidens bondegård er måske på 14 etagerI en lagerhal i Taastrup gror salat, urter og kål under LED-paneler.
Solceller kan hjælpe på landbrugets klimaproblem, men høj skat spænder benDet giver rigtig god mening at bygge solceller på landbrugets klimaskadende lavbundsjord, siger forsker. Alligevel står der ikke en eneste solcelle endnu.
Asteroide udryddede dinosaurerne, men skabte regnskoven i SydamerikaFør sammenstødet var regnskove som Amazonas fyldt med nåletræer og så helt anderledes ud, end de gør i dag.
De burde slet ikke leve der: Forskere fandt insekter på ø midt i det arktiske oceanKlimaforandringerne er muligvis skyld i, at insekterne er havnet så langt mod nord.
Københavnske lystfiskere frygter slam og færre fisk, når Lynetteholmen skal byggesDet store projekt Lynetteholm møder kritik fra flere eksperter, som mener, at konsekvenserne for havmiljøet ikke er undersøgt godt nok.
FN: Plant træer imod tørke, oversvømmelser og jordskredEt nyt FN-initiativ vil beskytte naturen og samfund mod klimaforandringer ved at øge biodiversitet og etablere økosystemer.
DEBAT: Stop for produktion fra danske skove vil både skade klima og biodiversitet Anker Jacobsen, civilingeniør, direktør for Ammongas A/S Illustration: Ammongas Med den hastige vækst af Jordens ørkenområder m.v. er de fleste enige om, at klimaet og dermed luft…