Uddybende note om varmepumper og støjproblemerDette er en grundig gennemgang af lovforslag, der skal imødekomme problemerne med støj fra varmepumper.
SYNSPUNKT Reglerne om etablering af varmepumper er rodede og uklare: Her er et forslagKampen mod klimaforandringerne, behovet for at gøre os uafhængige af russisk gas og energiprisernes himmelflugt har ført til en voldsomt forøget efterspørgsel på varmepumper. Og varmepumper e…
Spørg Fagfolket: Hvad kan jeg fryse ned igen efter optøning?Vi har fået mange spørgsmål om genfrysning af fødevarer. Hvad kan tåle temperaturskiftene, hvad kan spises, og hvad skal kasseres? Lektor fra KU giver en masse svar.
Tusindvis af nye STEM-studiepladser kan blive konsekvens af udflytningVedtages universiteternes indspil til udflytningsplanerne vil antallet af STEM-studiepladser stige frem mod 2030. Søger de studerende fortsat mod byerne, risikerer pladserne dog at stå tomme.
Chef for nyt dansk stamcellecenter: Tiden er inde til at reparere organerStamcelleforskningen er gået ind i ny æra fra grundforskning til anvendelse. Men det skal både forskere og virksomheder lige lære, understreger CEO for nyt, dansk stamcellecenter.
Klimaforskere holder vejret: Kabel til vigtige polarsatellitter ude af driftEt af to fiberkabler fra Norge til Svalbard er sat ud af drift. Fiberkablerne er centrale for nedtagning af data fra verdens nordligste og største satellitstation, der leverer vigtige data til blandt andet klimaforskere.
DEBAT: Kørselsafgifter er samfundsøkonomisk rigtigt - men desværre urealistiskVismændenes forslag til ændring af bilskatter vil enten stride mod basale krav til retssikkerhed eller også føre til massiv overvågning.
Overblik: Kunstig intelligens i life science – en genvej fyldt med omveje?AI har givet lægemiddel-industrien enorme muligheder, men kan lovgivningen følge med? Og hvor meget kan vi stole på algoritmerne?
Nabolande afventer vaccine til de 5 til 11-årige: Derfor er Danmark i frontDet skyldes blandt andet, at der er et højt smittetryk blandt børn i Danmark.
Pfizer-vaccine ser ud til at give delvis beskyttelse mod omikronEkspert er fortrøstningsfuld, hvad angår vaccinen-beskyttelse mod den nye variant.
Omikron kom ud af det blå - sandsynligvis fra dyr, siger internationale forskereZoonose: Ny covid-variant kan meget vel have udviklet sine mange mutationer i corona-smittede dyr. Dansk immunolog i USA favoriserer dyre-teorien.
Dataetisk formand revser KL-nedtoning af AI: »Det undrer mig, at KL taler omfanget ned«Nuancering af citat fra avis-interview om ingen AI i kommunerne huer ikke Dataetisk Råd. Formanden undrer sig over, at »KL øjensynligt ser det som sin opgave at tale omfanget af AI ned.« Forskere er også skeptiske.
De cyberkriminelle bliver stærkere, rigere og dygtigere: Version2 Infosecurity styrker dit forsvarÅrets Infosecurity er lige om hjørnet.
Katalytiske nanopartikler skal under den helt store lupMed avanceret elektronmikroskopi med en opløsning på 50 picometer vil DTU-forskere studere kemiske reaktioner af betydning for den grønne omstilling.
Penge til nye ideer: Kan man lære noget uden en hjerne - eller lave brint i en mikrobølgeovn?Villum Fonden har uddelt 100 mio. til 51 forskere, hvor ideen er konge.