SYNSPUNKT Europa bør satse på egenproducerede chips og grøn AI
Det uforudsigelige geopolitiske klima og udfordringer med leverancesikkerheden har fået Europa sporet ind på, at vi nok gør klogt i at etablere produktion af computerchips til vore egne lande. D…
Ugens debat: Brænd mere affald, og stop russisk gas
Det er til løbende diskussion, om sortering eller afbrænding af affald giver mest energi og mindst CO2. Læserne på ing.dk synes, diskussionen er overflødig nu, hvor affaldet kan hjælpe os fri af russisk gas.
Her er universiteternes plan for udflytningen af STEM-uddannelserne
Universiteterne har i høj grad prioriteret de to studieområder ‘tech’ og ‘science’ i deres udspil til udflytning og nedlukning af studiepladser.
Atlas viser hvordan lysforurening fra energiprojekter kan skade havmiljøet
En kortlægning af lysforurening i verdens have viser Nordsøen som udsat på grund af energiprojekter - både de vedvarende og de fossile.
Statsministeren og robotterne er på 5G
Fynske robotter kan nu via 5G navigere med hjælp fra skyen, og videobilleder af statsministeren ved Folketingets åbning blev sendt samme vej. Dansk 5G er dog mere eksperimenter end funktionelle services.
Katalytiske nanopartikler skal under den helt store lup
Med avanceret elektronmikroskopi med en opløsning på 50 picometer vil DTU-forskere studere kemiske reaktioner af betydning for den grønne omstilling.
Ny dansk forskning: Held med agile metoder kræver at toppen afgiver kontrol
Et nyt flerårigt studie fra Aalborg Universitet kaster lys over de enkelte aktørers roller i agile transformationer. Resultatet er en model, der kan hjælpe ledelsen med planlægning og effektiv gennemførelse af en agil transformation.
Ny aftale slukker håbet om, at ingeniøruddannelser kan slippe for udflytning
En bred politisk aftale om udflytning af uddannelser har strammet regeringens oprindelige udspil. Kravet er nu mindst 5 procent udflytning eller nedlægning af uddannelsespladser i de store byer. Der er ikke længere lagt op til, at visse uddannelser kan friholdes.
DEBAT: Fotonik forsømmes trods enormt potentiale
Danmark er verdensførende, når det gælder forskning inden for fotonik, men vi forsømmer at omdanne vores viden til nye produkter og virksomheder.
Teknologiens Mediehus går sammen med landets universiteter om ny, stor tech messe
Digital Tech Summit bliver Danmarks udstillingsvindue for digitale teknologier og mødested for stærke forskningsmiljøer, teknologiførende virksomheder og start-ups
Leder: Aarhus-sag afslører farlig fejlkultur blandt forskere
Ordene ‘redeskidere’ og 'bavianer’ optræder i en verserende sag om forskningsfejl og intern kritik på Aarhus Universitet, som Berlingske har beskrevet gennem de seneste uger. …
Leder: Giv nu dansk kød en ny status
En retfærdig harme er rullet ind over Danmark i kølvandet på det skandaløse grundlovsbrud ved straks-nedlukning af minkerhvervet i Danmark. Men når man skraber den åbenlyse skandale væk, k…
Microsoft er årets it-arbejdsplads: »Alle medarbejdere har et medansvar for at udvikle kulturen«
Microsoft lever af medarbejdernes succes, og derfor er det vigtigt at fremstå ærlig i ord og handling, mener HR- direktør Camilla Hillerup.
Kronik: Kinas nye mål er godt nyt for kloden og for Danmark
Det kom som en overraskelse, at Kina satser på at være CO2-neutral i 2060. Det kan give gode muligheder for eksport af dansk energiteknologi.
Sundhedsstyrelsen: 827 corona-patienter vil ligge i respirator når epidemi topper
Styrelsen forventer i ny strategi, at epidemi topper i midten af april. Omkring 65.000 mennesker vil blive diagnosticeret med COVID-19 i første bølge.