Direktorat bremser genbrugskystsikring: Principstrid om 24.000 m3 sand og grus
Kystsikring med oprenset havnesediment kunne hjælpe både husejere og havmiljø, men Kystdirektoratet vil dumpe materialet på beskyttet ålegræs. Nu havner sagen på ministerens bord.
Go-udviklere: Vi er vigtige for virksomhedens succes
Der er stor tilfredshed med Googles serversprog blandt brugerne.
Apple får bøde på 12,5 mio. kr. for ikke at inkludere oplader til iPhone
Da Apple sendte iPhone 12 ud på gaden, kom den uden en oplader i æsken. I stedet fik man en opladerkabel med, der kan bruges med praktisk talt alle typer USB-opladere. Apple forklarede sig med, at de gjorde det af hensyn til miljøet.
Grønt modul-skib skal transportere både vådt og tørt
Opdelt i moduler, skal nyt fragtskib sejle på brint, sol og vind. Designet er udført, så hvert modul selv producerer energi til intern drift.
Spørg Fagfolket: Hvordan laver man den stærkeste beton?
En læser er blevet interesseret i beton og vil gerne vide, hvordan man blander den bedst mulige beton. Det svarer professor og lektor fra DTU Byg på.
Sverige vil kræve særlig afgift for gamle, brændstofslugende fly
Gebyrerne forventes at træde i kraft i juli.
Leder: Modeller kan ikke stå alene, når land skal bygges
Elbphilharmonie, Reperbahn og Hafen City i Hamborg har de senere år været et yndet udflugtsmål for dem, der vil tage et afbræk fra Danmark og nyde suset af en international metropol med over 5 …
Forskere: Astronauters hjerner kan tage alvorlig skade ved Mars-missioner
Det er især den manglende tyngdekraft, der kan indvirke på astronauternes kognitive færdigheder og følelsesmæssige bevidsthed.
Spring-apps kan compiles til native i beta
Mindre fodaftryk og hukommelsesforbrug samt hurtigere start af programmer er fordelene, når Spring-apps kompileres til færdiglavede containere i maskinkode med Graalvm.
Nyt projekt skal undersøge stenrev som kystsikring
Undersøiske stenrev er bedre for havmiljøet end sandfodring – men beskytter de kysterne lige så godt? Strid i Nordsjælland og ny forskning skal give svaret, og sagen er rejst politisk.
Københavnske lystfiskere frygter slam og færre fisk, når Lynetteholmen skal bygges
Det store projekt Lynetteholm møder kritik fra flere eksperter, som mener, at konsekvenserne for havmiljøet ikke er undersøgt godt nok.
Leder: Svensk storm over Københavns prestige-ø
»Hvad sagde jeg« er sjældent en bagklogskab, det er klædeligt at besmykke sig med. Men når det handler om Lynetteholmen, er det altså svært at modstå fristelsen. Siden projektet om en kunst…
Fra ond til god cirkel: Havmiljøet får en hjælpende hånd
Et banebrydende havmiljøprojekt skal give Vejle Fjord bedre økologisk tilstand og komme nærmere EU’s miljøkrav. Virkemidler som ålegræs og muslingebanker får også positiv indflydelse på havets fødekæder, kystsikring og CO2-reduktion.
Ålegræs forsvinder og kommer ikke tilbage
Ålegræs er med til at bevare de danske fiskebestande og fungerer som en naturlig form for kystsikring. Vi er internationalt forpligtet til at beskytte det, påpeger forsker bag ny analyse af, hvordan miljøpåvirkninger rammer ålegræsset.
Tung trafik, støj, og giftige sedimenter: Sådan vil Lynetteholmen påvirke omgivelserne
VVM-rapporten for Københavns kunstige ø er landet. Mens Christianshavn og dele af Amager vil opleve mere trængsel kan Nordhavns beboere se frem til mere støj.