LEDER Her er 7 ufravigelige punkter til det kommende regeringsgrundlag
Et enkelt mandag adskilte ved det netop overståede folketingsvalg rød og blå blok - hvis ellers man tæller Lars Løkke Rasmussens parti Moderaterne med til blå blok. Både han, de Radikale og…
SYNSPUNKT SF: Spildevand skal højere på den politiske dagsorden
Interessen for vores forsyningsvirksomheder har nok ændret sig en del siden Ruslands modbydelige invasion af Ukraine for et halvt år siden. Opmærksomheden på omstillingen af varmeforsyningen ha…
Klapning kan have ødelagt havmiljøet i Oslofjorden
Havmiljøet lider, og ingen ved rigtig hvorfor. En gruppe forskere peger i et debatindlæg på, at en gammel klapning af bundslam fra Oslos inderhavn kan være synderen.
LEDER Lynetteholm spiller hasard med vor Østersø - slam er ikke det største miljøproblem
Det ser ulækkert ud, når de første kubikmeter slam, der er gravet op fra havbunden i Københavns Havn for at sikre stabil bund under den 2,6 km2 kunstige ø Lynetteholm, bliver dumpet i Køge Bu…
Vejtrafik er største kilde til luftforurening i Europa
Trafik i byer er den primære årsag til overskridelser af EU’s grænseværdier for luftforurening i EU’s medlemslande, viser en briefing fra EEA.
Mere end hver sjette fugl er forsvundet i Europa
Landbruget har udryddet mange af de insekter, som fugle lever af.
Kronik: Et klimarigtigt landbrug kræver masser af teknologi – og meget af det kender vi ikke endnu
Jørgen E. Olesen er professor og institutleder ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet Illus.: Privatfoto De igangværende forhandlinger om en klimaplan for landbruget under…
Faktatjek: Blå blok bruger forældet tal i udspil til landbrugets klimaplan
Blå blok har i dag præsenteret udspil til en klimaplan for landbruget. Her hedder det, at dansk landbrug over mange år halveret udledningen af kvælstof og leveret et »væsentligt bidrag« til et bedre vandmiljø. Men tallene og virkeligheden viser noget andet.
Vandmiljøforsker: Udtag 15-30 procent af landbrugsjorde for at redde vandmiljøet fra iltsvind
Det står skidt til i vandmiljøerne, der plages af iltsvind i sommerhalvåret. Synderen er ifølge vandmiljøforsker Stiig Markager fosfor- og kvælstofudledning fra landbruget, som skal stoppes ved at udtage lavbundsjorde. Men i et langt større omfang, end politikerne lægger op til.
Iltsvind: Stigende kvælstofudledning tager livet af vandmiljøerne
Det står skidt til i vandmiljøerne, der plages af iltsvind i sommerhalvåret. Synderen er ifølge vandmiljøforsker Stiig Markager fosfor- og kvælstofudledning fra landbruget, som skal stoppes ved at udtage lavbundsjorde. Men i et langt større omfang, end politikerne lægger op til.
Stigende kvælstofudledning tager livet af vandmiljøerne: »Bør tage 15-30 procent af landbrugsjorde ud af drift«
Det står skidt til i vandmiljøerne, der plages af iltsvind i sommerhalvåret. Synderen er ifølge vandmiljøforsker på Aarhus Universitet Stiig Markager fosfor- og kvælstofudledning fra landbruget, som skal stoppes ved at udtage lavbundsjorde. Men i et langt større omfang, end politikerne i dag lægger op til.
Retten frifinder miljøforsker efter Ingeniøren-kronik
Professor Stiig Markager er frifundet for æreskrænkelser af landbruget efter en kronik i Ingeniøren og udtalelser til Berlingske Tidende.
Tang, muslinger og søpølser: Vi kan spare masser af CO2 og få et renere havmiljø, hvis vi bruger havets superhelte
Vi kan hente millioner af ton mad og foder fra de danske farvande, viser en ny rapport.
DEBAT: Landbrugsjord har stort potentiale for CO2-lagring
At opbygge landbrugsjordens indhold af humus er et overset perspektiv i kampen for at omstille dansk landbrug til en bæredygtig fremtid, mener konsulent.
Torskene kæmper for livet i Østersøen: ‘Jeg tror ikke, at vi kan nå at redde dem’
Iltsvind, orm og sult plager torskene i den østlige Østersø, som har det værre end nogensinde.