Ny robot tager slæbet på slagteriet
Slagteriarbejde har længe været blandt de mest nedslidende jobs. En ny robot udviklet af Danish Crown bruger maskinlæring til at aflaste slagteriarbejdere med de tungeste arbejdsopgaver
Landbrugsrobot, palleteringssystem eller 3D-printer: Vinderen er en lugerobot!
Ingeniøren sad med i juryen, da årets teknologipris fra Dansk Robotnetværk skulle uddeles, og kunne glæde sig over, at den danske robotindustri er blevet voksen.
Internet of Bees: Svenske bistader overvåges digitalt
Svenske BeeLab har udviklet en teknologi, der kan holde øje med de svenske bier. Nu har projektet også fået penge til at sprede det til landets andre bistader.
Jorden ved Middelhavet lider: Men der mangler mere viden
Der mangler data for at kunne overvåge og lovgive omkring jordforringelse i Middelhavsområdet. Det er konklusionen i et nyt studie fra Stockholm Universitet i Sverige og Navarino Environmental Observatory i Grækenland.
Fem myndigheder under lup: Ingen efterlever minimumskrav til it-sikkerheden
En beretning fra Rigsrevisionen konkluderer, at ingen af fem statslige myndigheder efterlever de 20 minimumskrav for it-sikkerhed, der skulle være implementeret for over et år siden.
Hvordan skal vi bruge Galileo-netværket? Gode ideer kan vinde en mio euro
Har du ideer til hvordan EU’s Galileo-netværk kan bruges til bedre landbrug, mobilitet eller endda kvanteteknologier, så står EU-agenturet EUSPA klar med knap 7,5 mio. kroner i støtte.
Danske forskere: IoT-data kan invadere privatlivet
IoT-sensorer kan bruges til at indsamle oplysninger om eksempelvis elforbrug og luftkvalitet i et lokale, men ud fra disse simple data kan privatlivsinvaderende informationer også udledes. Det tænker man bare ikke på, lyder det fra ph.d.-studerende og professor ved SDU Software Engineering.
Over 2,5 milliarder mennesker risikerer at miste adgang til drikkevand
20 procent af verdens grundvandsboringer er i fare for at tørre ud og kan i værste fald føre til konflikter, store strømme af klimaflygtninge og en stigende ulighed, advarer forskere.
Forsker om ny biodiversitetspakke: Statsskovene kan ikke stå alene
Regeringen har vedtaget en ny biodiversitetspakke, der skal skabe 13 nye naturnationalparker. Det vigtigste bliver dog at kunne få de private jorder med i parkerne, vurderer miljøøkonom med speciale i biodiversitet.