DEBAT: Landbrugsjord har stort potentiale for CO2-lagringAt opbygge landbrugsjordens indhold af humus er et overset perspektiv i kampen for at omstille dansk landbrug til en bæredygtig fremtid, mener konsulent.
De skabte Danmarks industrialiseringFire af Industriforeningens tidsskifter, der udkom fra 1838 til 1898, er nu med i ingeniørernes digitale danmarkshistorie.
Museet, hvor alle kan se ind i fremtiden, er blevet en turistmagnetEt museum for ting, som sker om 100 eller 1000 år – Berlins nye attraktion er allerede blevet byens nye turistmagnet.
Usikre og ulykkelige: Derfor forlader fædre deres børnNogle mænd er ikke så tæt på deres børn, og det betyder, at de oftere forsvinder helt ud af deres liv.
»Pengene fra Helvede« er forskernes virkelige hovedpinePrivate fonde bestemmer, hvad danske forskere beskæftiger sig med. Mange forskere finder det dybt problematisk.
27 år, opfinder og dobbelt prisvinder: Simon vil stoppe landbrugets forurening fra rummetSimon modtog i går ESA’s bæredygtighedspris på en konference i Berlin
IBM: Fem teknologier vil ændre landbruget på fem årDigitale tvillinger, sensorer og mikrobe-analyser er nogle af de teknologier som vil ændre landbruget radikalt over de næste fem år.
Russisk robot var et menneske: Her er fem andre videnskabelige fupnumreFra falskt abemenneske til klippe-klistre-dinosaur. Gang på gang er vi blevet snydt af opfindsomme svindelnumre forklædt som videnskab.
Gensaks i en gråzone – hvad dælen stiller vi op med Crispr?Genredigeringsværktøjet Crispr er efterhånden en moden teknologi. Men lovgivningen er stadig fyldt med uafklarede gråzoner.
Slæde til landmanden skal læse jorden og reducere kvælstofTeknologi skal gøre det muligt for landmanden at gøde med meget stor præcision og spare både miljø og pengepung.
Carlsberg og Heineken får indskrænket patent på muteret bygDe to bryggerigiganter har fået begrænset to af deres patenter, efter at grønne organisationer har protesteret mod patentering af planter.