Se billederne: Lagune i Argentina er blevet fuldstændig lyserød
Lagunen er blevet forurenet med et bestemt kemikalie. Men farven undrer stadig ekspert.
Vandmiljøforsker: Udtag 15-30 procent af landbrugsjorde for at redde vandmiljøet fra iltsvind
Det står skidt til i vandmiljøerne, der plages af iltsvind i sommerhalvåret. Synderen er ifølge vandmiljøforsker Stiig Markager fosfor- og kvælstofudledning fra landbruget, som skal stoppes ved at udtage lavbundsjorde. Men i et langt større omfang, end politikerne lægger op til.
Iltsvind: Stigende kvælstofudledning tager livet af vandmiljøerne
Det står skidt til i vandmiljøerne, der plages af iltsvind i sommerhalvåret. Synderen er ifølge vandmiljøforsker Stiig Markager fosfor- og kvælstofudledning fra landbruget, som skal stoppes ved at udtage lavbundsjorde. Men i et langt større omfang, end politikerne lægger op til.
Stigende kvælstofudledning tager livet af vandmiljøerne: »Bør tage 15-30 procent af landbrugsjorde ud af drift«
Det står skidt til i vandmiljøerne, der plages af iltsvind i sommerhalvåret. Synderen er ifølge vandmiljøforsker på Aarhus Universitet Stiig Markager fosfor- og kvælstofudledning fra landbruget, som skal stoppes ved at udtage lavbundsjorde. Men i et langt større omfang, end politikerne i dag lægger op til.
Der skal alligevel ikke kun gå får: Overordnet miljøvurdering af Lynetteholm sat i gang
Først blev selve øen hastet igennem Folketinget. Nu starter en undersøgelse så af, hvad konsekvenserne kan blive for miljøet, når den får infrastruktur og stormflodsport.
Retten frifinder miljøforsker efter Ingeniøren-kronik
Professor Stiig Markager er frifundet for æreskrænkelser af landbruget efter en kronik i Ingeniøren og udtalelser til Berlingske Tidende.
Tang, muslinger og søpølser: Vi kan spare masser af CO2 og få et renere havmiljø, hvis vi bruger havets superhelte
Vi kan hente millioner af ton mad og foder fra de danske farvande, viser en ny rapport.
Et enkelt renseanlæg udledte 2,37 milliarder liter bypass-spildevand
Damhusåen Renseanlæg topper ny statistik over udledninger af spildevand til vandmiljøet. Biofos har iværksat en udbygningsplan, der skal nedbringe mængden af bypass markant.
Danske søer og åer forurenes af enorme mængder kloakvand
I 2020 endte 34,2 milliarder liter overløbsspildevand lige ud i vandmiljøet. Miljøministeren bebuder indgreb, men SF kritiserer hende for nøl. Branchen lover indsats.
DEBAT: Landbrugsjord har stort potentiale for CO2-lagring
At opbygge landbrugsjordens indhold af humus er et overset perspektiv i kampen for at omstille dansk landbrug til en bæredygtig fremtid, mener konsulent.
Kun en fjerdedel af de danske vandløb og søer lever op til EU’s miljøkrav
Nye tal fra Miljøstyrelsen viser, at vandløb og søer har det ringere, end hidtil antaget. Nye rapporter fra DCE dykker dybere ned i tilstanden og viser bl.a., at ørreder og vandløbsplanter har det skidt, og at der er kommet flere næringsstoffer til de mest almindelige søtyper.
Nødvendigt at rense mere drikkevand i en årrække
Nye undersøgelser tyder på, at problemerne med nye nedbrydningsstoffer som DMS ikke har toppet, og det kan være svært og dyrt at finde nye kildepladser. Både forskere, vandsektor og myndigheder åbner for mere rensning i 5-10 år.
Tørke i Tyrkiet: Istanbul kan være uden vand om 45 dage
Den værste tørkeperiode i Tyrkiet gennem 10 år betyder, at landets storbyer snart løber tør for vand. På samme tid vokser risikoen for en fejlslagen høst.
Varmere vintre: Flere trækfugle forurener søerne
De højere vintertemperaturer giver problemer for landets søer. Blandt andet fordi flere trækfugle sover på vandet.
Leder: Giv nu dansk kød en ny status
En retfærdig harme er rullet ind over Danmark i kølvandet på det skandaløse grundlovsbrud ved straks-nedlukning af minkerhvervet i Danmark. Men når man skraber den åbenlyse skandale væk, k…