Klimarådet: Vi kan vådlægge over fire gange mere lavbundsjord, end regeringen foreslår
170.000 hektarer lavbundsjorder kan bringe os en femtedel af vejen til Danmarks CO2 mål.
Leder: Faglige uenigheder hører ikke til i en retssal
En usædvanlig sag skulle have været for retten i denne uge. En sag om ærekrænkelser, som interesseorganisationen Bæredygtigt Landbrug beskylder Aarhus-professor Stiig Markager for. Kort før r…
Efter kronik i Ingeniøren: Nu tørner vandmiljø-forskere sammen i retten
Forskere fra Aarhus Universitet skal nu vidne imod hinanden i retten i Hillerød, hvor professor Stiig Markager er anklaget for “usande” og “æreskrænkende” udsagn.
Luftforurening koster hver dansker 8400 kroner
Mere lægebehandling, flere sygefraværsdage og en for tidlig død rammer os ikke bare på helbredet, men også på pengepungen.
Minister: Danmark – og ikke udlandet – er ansvarlig for iltsvind i fjorde og kystnære havområder
Udenlandske udledninger af næringsstoffer fra landbrug og spildevandsrensning samt transport fra tilstødende farvande spiller en relativt stor rolle for belastningen af de åbne havområder. Men fjorde og og indre områder er vi selv ansvarlige for, fastslår miljøministeren.
Fosfor i fjorden: Forureningen, som det ikke rigtig kan betale sig at rense op
På bunden af mange danske fjorde ligger gamle fosforpuljer, som vil være ekstremt dyre at rense op. Problemet forsvinder af sig selv i løbet af 30 år – især hvis vi begrænser landbrugets fortsatte udledning, siger professor i vandmiljø.
Så suges der fosfor op af et af Danmarks mest forurenede naturområder
Gamle fosforpuljer på bunden af Utterslev Mose og tilstødende kanaler forhindrer, at vandområdet kan leve op til EU’s miljøkrav. Efter at være blevet udsat flere gange gik oprensningen af den værste pulje i gang i denne uge.
Efter to år på havets bund: Microsoft-datacenter virker stadig
Små datacentre under vand kan være en pålidelig og energivenlig løsning til små cloud-tjenester. For elektronikken i serverne ser ud til at klare sig bedre i lufttætte rum uden besøg af teknikere.
Efter årtiers spekulation: Forskere finder spor efter muligt liv på Venus
Venus’ skyer indeholde gasser, som her på Jorden produceres af levende bakterier.
Mads Nipper ny topchef i Ørsted – Sådan har han arbejdet med digitalisering i Grundfos
Fra nytår skifter Mads Nipper posten som koncernchef i Grundfos ud med en ny toppost i energivirksomheden Ørsted. Læs eller genlæs interview i Ingeniørens Profilmagasin, hvor han fortalte om sine strategiske overvejelser i pumpevirksomheden.
Ny cocktail nær Grindstedværket: Kviksølv, medicin, olie og opløsningsmidler i jorden
En losseplads syd for Grindsted med alt fra husholdningsaffald til kemikalierester fra Grindstedværket har overrasket Region Syddanmark. Det kan blive Danmarks 11. generationsforurening.
Cheminovas gamle gift skal varmes eller vaskes væk
Giftdepotet på Harboøre Tange blev for næsten fire årtier siden nævnt i en Shu-bi-dua-sang, og dengang havde det allerede været et problem i 25 år. Nu er der endelig udsigt – og penge - til en løsning: efter alt at dømme med opvarmning eller jordvask.
Kommentar: Vi mangler jeres faglige stemmer!
Henrik Munksgaard er selvstændig kommunikationsrådgiver, og Jakob Volf er kommunikationsrådgiver hos Viegand Maagør Illustration: Privatfoto Det er ikke nok at have styr på beregn…
Endnu en fejl i kvælstof-beregningerne kan have ført til højere udledning
En 10 år gammel modernisering af metoden til at måle nedbør kan have medført et underestimat af Danmarks kvælstofudledning. Det bekymrer miljøministeren.
Aksels automatiske rensegris får styr på svovlbrinte
Svovlbrinte bekæmpes normalt med kemikalier eller manuel afsendelse af såkaldte rensegris-svampe, men en opfinder fra Svendborg har effektiviseret processen med en automatisk rensegris. Aalborg-forsker kalder løsningen »en rigtig god idé.«