DI Energi: 100.000 husstande kan opvarmes med overskudsvarme
Der er et enormt potentiale for bedre benyttelse af overskudsvarme fra industrien til fjernvarmenettet i Danmark.
Fagfolk om dansk drikkevandsekspertise: ‘Området er underprioriteteret’
Rundspørge viser, at eksperter undrer sig over, at Danmark ikke har satset langt mere på forskning i drikkevand. Der er kun mellem en til to fuldtidsstillinger på lektor/professorniveau inden for vandforsyning.
LEDER Lynetteholm spiller hasard med vor Østersø - slam er ikke det største miljøproblem
Det ser ulækkert ud, når de første kubikmeter slam, der er gravet op fra havbunden i Københavns Havn for at sikre stabil bund under den 2,6 km2 kunstige ø Lynetteholm, bliver dumpet i Køge Bu…
Miljøgiften PFOS fundet i køer hos kogræsserlaug i Odense - for giftigt til at spise
I tre år har borgere i Odense spist kød fra køer, der har græsset på et areal, der har vist sig forurenet med PFOS. Nu viser Fødevarestyrelsens undersøgelser af dette års kød, at det er så forurenet, at det ikke må spises.
Luftmåler skal sikre store bøder, hvis skibe forurener for meget
Det såkaldte ‘sniffer’-værktøj gør det muligt for kystvagter at måle, hvor meget skibe forurener. Hvis skibene udleder for store mængder af svovl- og nitrogenoxider, vil det koste dem dyrt.
To år til større krav og bødestraffe: »NIS2 må ikke blive en sovepude«
Det nye foreslåede cyber- og informationssikkerhedsdirektiv træder tidligst i kraft om to år. Men med udvidede krav, flere omfattede sektorer og potentielle bødestraffe bør direktivet være på dagsordenen allerede nu, mener erhvervsjuridisk rådgiver Emil Bisgaard.
Millioner af mennesker mangler rent drikkevand: Her er tre teknologier, som kan redde verden fra at dø af tørst
Vand taget ud af den blå luft og renset toiletvand er blandt buddene på at løse drikkevandsproblemet.
Det danske kvælstofdrama: »Det er jo liv og død for de her landmænd«
Landbrug & Fødevarer mener, at Aarhus Universitets arbejde bag et nyt, lavere kvælstofmål, er fuld af fejl og usikkerheder. Men hvad er op og ned i forskningen? Ingeniøren pakker kvælstofdramaet ud.
Godt nyt for dine øjne: Nye OLED-skærme udsender mindre blåt lys
Bedre nattesøvn og mindre digital øjentræthed. Det håber skærmproducenter som LG og Samsung at opnå ved at skifte fra konventionelle LED og LCD -skærme til OLED.
Regioner: Nu tager vi fat på generationsforureninger
Med finanslovens tilskud på 630 millioner kroner til oprensningen af de ti generationsforureninger er der nu dækning for planens fase 1, lyder det fra Danske Regioner. Der venter dog mange udfordringer forude, påpeger ekspert.
Var coronavirus i USA, før Kina slog alarm? ‘Der er noget, der ikke helt stemmer’
Blodprøver viser, at virusset allerede var i USA i december 2019.
Leder: Giv nu dansk kød en ny status
En retfærdig harme er rullet ind over Danmark i kølvandet på det skandaløse grundlovsbrud ved straks-nedlukning af minkerhvervet i Danmark. Men når man skraber den åbenlyse skandale væk, k…
Leder: Faglige uenigheder hører ikke til i en retssal
En usædvanlig sag skulle have været for retten i denne uge. En sag om ærekrænkelser, som interesseorganisationen Bæredygtigt Landbrug beskylder Aarhus-professor Stiig Markager for. Kort før r…
Mads Nipper ny topchef i Ørsted – Sådan har han arbejdet med digitalisering i Grundfos
Fra nytår skifter Mads Nipper posten som koncernchef i Grundfos ud med en ny toppost i energivirksomheden Ørsted. Læs eller genlæs interview i Ingeniørens Profilmagasin, hvor han fortalte om sine strategiske overvejelser i pumpevirksomheden.
Ny cocktail nær Grindstedværket: Kviksølv, medicin, olie og opløsningsmidler i jorden
En losseplads syd for Grindsted med alt fra husholdningsaffald til kemikalierester fra Grindstedværket har overrasket Region Syddanmark. Det kan blive Danmarks 11. generationsforurening.