DEBAT: Landbrugsjord har stort potentiale for CO2-lagring
At opbygge landbrugsjordens indhold af humus er et overset perspektiv i kampen for at omstille dansk landbrug til en bæredygtig fremtid, mener konsulent.
Torben har holdt øje med klimaet i Arktis i mere 30 år: ‘Pludselig var det her store område kollapset… skyllet i floden’
Klimaforskere har undervurderet, hvor hurtigt opvarmningen i Arktis går, lyder det i ny rapport.
Genmanipuleret græs fjerner militært sprængstof fra jorden
Forskere har udviklet en genmanipuleret græsart, der kan nedbryde det sundhedsskadelige stof RDX i jorden på tre år.
Forskere: Genanvendelig plast er fremtiden – men alt for dyrt
Forskerne bag genanvendeligt plastmateriale arbejder på at nedbringe produktionsomkostninger og klimaaftryk.
Forskere fra USA’s forsvar vil implantere microchips for at opdage corona
Konspirationsteoretikere mener at have fået ret, efter at forskere fra det amerikanske forsvarsministerium hævder at have udviklet en implanterbar mikrochip til at detektere coronavirus, før symptomerne opstår.
Grødeskæring i vandløb og søer kan ske mere skånsomt med pincet
En såkaldt grødepincet har flere steder løst op for en konflikt mellem landbrug og miljøbeskyttelse. Pincetten er ikke et vidundermiddel på alle planter og strækninger, men den ville givet være mere udbredt, hvis flere kommuner kendte til den.
Københavnske lystfiskere frygter slam og færre fisk, når Lynetteholmen skal bygges
Det store projekt Lynetteholm møder kritik fra flere eksperter, som mener, at konsekvenserne for havmiljøet ikke er undersøgt godt nok.
FN: Plant træer imod tørke, oversvømmelser og jordskred
Et nyt FN-initiativ vil beskytte naturen og samfund mod klimaforandringer ved at øge biodiversitet og etablere økosystemer.
Ugens debat: Hvor naturlig skal en skov egentligt være?
På Ingeniørens forside i sidste uge kritiserede fagfolk statens skovdrift for at skade biodiversiteten og være i strid med lovgivningen. Mange læsere var ikke helt med på tanken om, at skov ikke nødvendigvis er natur.
Forskere: Mikroplast fra mundbind truer miljøet
Boom i brug af engangsansigtsmasker verden over skaber et affaldsproblem, der drastisk vil øge problemet med mikroplast i miljøet, advarer forskere.
DEBAT: Stop for produktion fra danske skove vil både skade klima og biodiversitet
Anker Jacobsen, civilingeniør, direktør for Ammongas A/S Illustration: Ammongas Med den hastige vækst af Jordens ørkenområder m.v. er de fleste enige om, at klimaet og dermed luft…
Nyt princip skal lukke robotterne ud af fabrikshallen
Efter flere års udviklingsarbejde er Capra Robotics klar til at sælge terrængående udendørsrobotter efter en helt ny opskrift.
Et ‘afskyeligt’ mysterie: Forskning kaster nyt lys over arter, der trodsede Darwins evolutionsteori
Charles Darwin kæmpede med at forstå, hvorfor blomster tilsyneladende opstod 'natten over’.
Forskere afslører mysterium om træers vækst
Med en genteknologisk metode er det nu for første gang muligt at se ind i planters byggeproces. Den nye forskning i planters cellevægge udført af blandt andre Københavns Universitet åbner op for at skabe stærkere byggematerialer og mere klimaeffektive træer.
Kun en fjerdedel af de danske vandløb og søer lever op til EU’s miljøkrav
Nye tal fra Miljøstyrelsen viser, at vandløb og søer har det ringere, end hidtil antaget. Nye rapporter fra DCE dykker dybere ned i tilstanden og viser bl.a., at ørreder og vandløbsplanter har det skidt, og at der er kommet flere næringsstoffer til de mest almindelige søtyper.