Headsets, der sikrer ro til hjernen: Avanceret laboratorium har mange lydmiljøer på menuen
Efter corona foregår videomøder både på kontoret, i bilen, på cyklen og i toget. Det stiller store krav til headsettet – kom med på værkstedet, hvor de udvikles.
Aarhus skal være centrum for nyt udviklermiljø: »Problemet er, hvordan man laver en forretning ud af det« | Version2
Langt over halvdelen af alle spilvirksomheder ligger i København og omegn, men i Aarhus vil man skabe et kreativt miljø omkring spil. Version2 har besøgt Aarhus Filmby, hvor inkubatoren Ideas Lab skal lede udviklingen.
Databaserede værktøjer skal fremtidssikre IDAs medlemsydelser
Torsdag aften mødtes de seks kandidater til IDAs formandspost i direkte debat blandt andet om, hvordan de hver især mener, at IDA bedst støtter medlemmernes karriereudvikling og bliver den bedste kompetencepartner. Der gik kage i debatten - på den gode måde.
Kandidat til IDAs formandspost: »Et af mine fokuspunkter er, at man skal trives i arbejdslivet«
At kunne sætte en visionær retning er den vigtigste opgave som formand for IDA, mener Laura Klitgaard, Innovation, Trivsel og Moderne ledelse. Ikke mindst fordi arbejdsmarkedet forandrer sig og derfor kalder på nye ydelser til medlemmerne.
Kandidat til IDAs formandspost: »Det handler om at sikre, at vi spiller hinanden gode i IDA«
Flere medlemmer skal deltage aktivt i IDAs arbejde. Derfor vil Aske Nydam Guldberg, Ingeniør & TeknologiListen, sætte fokus på moderne former for frivillighed, som appellerer til de yngre årgange. Derudover skal IDA blande sig mere i den offentlige debat med ekspertviden.
Valgdebat: Det gunstige arbejdsmarked skal give IDAs medlemmer bedre trivsel
Der blev nikket randen rundt, da IDAs listeførere mødtes til debat i torsdags. Selv om de i alt 13 lister har forskelligt perspektiv på medlemmernes arbejdsliv, var der mere konsensus end konflikt under debatten.
Fagligt talt: Er der en fremtid for plastsolceller i stor skala?
Solceller fremstillet af silicium dominerer markedet i dag, og det har de gjort, siden de først så lyset for mere end 60 år siden. Men - sat på spidsen af Marie Mayer fra Berkeley Universitet …
Ugens debat: Brænd mere affald, og stop russisk gas
Det er til løbende diskussion, om sortering eller afbrænding af affald giver mest energi og mindst CO2. Læserne på ing.dk synes, diskussionen er overflødig nu, hvor affaldet kan hjælpe os fri af russisk gas.
Ny liste: Atomkraft skal på IDAs dagsorden
Som teknologiens stemme bør IDA kigge på alle muligheder og også inddrage kernekraft, når der f.eks. publiceres analyse om en klimaneutral fremtid, mener Olavur Thorup, listefører for Atomkraft ja tak!, der for første gang stiller op til IDAs repræsentantskabsvalg.
Billund advarer: Fandt asbest i jorden efter industribrand i Grindsted
Selv en lille mængde asbest kan forårsage fatal lungehindekræft.
BAGGRUND: Fluorstoffer er unikke forureninger, der aldrig forsvinder
PFOS har en kemisk struktur, der giver unikke egenskaber. Men den forlader ikke kroppen, hvor den påvirker hormoner og forringer sædkvaliteten.
Fagligt talt: Fiskeriet smider årligt tonsvis af plastikaffald i havet
Denne Fagligt talt er skrevet af Eva Maria Pedersen, specialkonsulent, DTU Aqua Finn Larsen, seniorforsker, DTU Aqua og Henrik Gislason, professor emeritus, DTU Aqua Går man langs stranden,…
Unge om udflytning af studiepladser: Forskere og studerende flytter ikke med
I dag skal forskningsministeren forsvare planen om at udflytning af studiepladser. De studerende får sidste ord i debatten inden mødet.
NFT-projekt fra Worms-skaber annulleret efter et døgn
Et døgn efter at have annonceret deres NFT-projekt, MetaWorms, trækker Team17 nu projektet i land. Det sker som følge af heftig kritik fra fans og andre spilstudier.