For 200 år siden forbløffede dansk forsker verden: Sådan bruger vi hans opdagelse i dagH.C. Ørsted blev verdensberømt for sin opdagelse af elektromagnetismen.
Gådefuldt klima hærgede oldtidens Rom: Grønlands is gemmer måske på årsagenIskerner afslører, at et kæmpe vulkan-udbrud fik temperaturen til at falde med op til syv grader lige efter Cæsars død.
Første glimt af menneskeart og af sort hul: Her er årets største videnskabsfundTidsskriftet Science og dets læsere har kåret årets videnskabelige højdepunkter.
USA’s orkaner er blevet større og mere ødelæggende de seneste 100 årVi forventer, at det skyldes klimaforandringer, siger forskere.
Nytter det at droppe oksekød og flyrejser, når lande som Kina udleder meget mere CO2?Din CO2-udledning er meget højere end en kinesers. Så der er ingen undskyldning, siger forsker.
Det var ikke et episk fupnummer: Her er fem beviser på månelandingenDer findes dem, der betvivler, at vi har besøgt Månen. Men der er masser af beviser.
Det var ikke et episk fupnummer: Her er seks beviser på månelandingenDer findes dem, der betvivler, at vi har besøgt Månen. Men der er masser af beviser.
Dansker i hederamte Alaska: ‘Røgen fra skovbrande svier i øjne og næse’Vi skal kun forvente flere varmerekorder, siger klimaforsker. 2019 har allerede budt på en del.
Er magnetisk påvirkning af vand nøglen til en ny biologi?Danske målinger af Jordens magnetfelt kan være med til at afgøre, om vand kan lagre energi. En kontroversiel påstand, som kan tænkes at revolutionere biologien.
Plutos ‘hjerte’ kan gemme på et underjordisk havFlydende vand på dværgplaneten kan udvide rammerne for, hvor liv kan opstå.
Københavns Universitet og Microsoft tester ny platform for kvantecomputerGoogle og IBM bruger allerede Josephson junctions i deres kvantecomputere. Disse kan muligvis også danne grundlag for de særlige topologiske kvantebit, som Microsoft satser på at bruge i deres kvantecomputer.
Danske forskere: Billede af sort hul er begyndelsen på en ny æraBilledet bekræfter sorte hullers eksistens og kan give os ny viden om, hvordan tyngdekraften fungerer.
Nyt kuld af de fremmeste forskere får stor særbevilling fra Villum Fonden11 forskere modtager i alt 410 mio kr. til forskning efter deres eget hjerte. To kommer fra udlandet, og de flytter nu deres forskning til Danmark.
Kinesisk rover landet på bagsiden af månenKl. 3.26 i nat landede den kinesiske rumsonde Chang’e 4 på månens bagside med en rover om bord. Det er første gang i historien, at et fartøj bevæger sig derom.
Liv på Mars? Drømmen, der ikke vil døSonden Mars InSight landede i går på Mars og er ved at indsamle nye oplysninger.