Danskere forskere prøvekører ny gigantisk supercomputer Fire danske forskningsprojekter er udvalgt som pilotprojekter på den nye Lumi-supercomputer, som Danmark er med til at bygge i Finland. Den er i præ-exaskala med en ydelse på op mod 552 petaflops.
Ukendt succesfirma genskaber fordums tele-hub Nordjyske RTX har så stor succes med at designe, udvikle og producere trådløse kommunikationsløsninger, at de har ansat 100 nye medarbejdere på få år og ryger hele 44 pladser i vejret.
Podcast-special: Hvordan forsvarer vi os mod dronerne? Forsvarssystemer mod droner er blevet en milliardindustri, i takt med at brugen af dem eksploderer. For hverken pullerter eller PET-agenter kan forhindre, at en drone med sprængstof anvendes til terror.
Danske forskere vil energimærke software Brugen af it er en af nutidens helt store strømslugere. Derfor arbejder forskere på metoder til at måle konkret strømforbrug og dernæst udvikle et energimærke, så vi i fremtiden kan få mere bæredygtig software og softwareinstallationer
PODCAST: Det meste plast brændes af eller downcycles Kun 32 procent af den plast, nordjyderne sorterer, kan genbruges på mønsteranlæg i Aalborg. Tre gode nyheder fra teknologiens frontløbere. Skat mangler faglighed og bedre ledelse.
Dansker har udviklet verdens mest brudsikre glas Strukturen i glas er svær at forstå, fordi atomerne ikke sidder på rad og række. Glasforsker Morten Mattrup Smedskjær modtog i dag Grundfos-prisen for sit arbejde med glasmysteriet.
10 droner ryster global olieproduktion Weekendens store droneangreb har halveret den saudiske olieproduktion og viser, hvor sårbar kritisk infrastruktur er for angreb fra selv små droner.
IoT-sensorer løber hurtigt tør for strøm Det er ikke sådan bare lige til at etablere et trådløst netværk af sensorer til optimering af bygningsdrift. For sensorernes batterier har langt kortere levetid end forventet.